Petek, 19. november 2021

Nagrada Društva likovnih umetnikov Ljubljana slikarki Mateji Kavčič

Nagrada Društva likovnih umetnikov Ljubljana slikarki Mateji Kavčič

Društvo likovnih umetnikov Ljubljana (DLUL) od leta 2018 svojim članom podeljuje odličja za izjemne dosežke ali novosti na področju likovne in vizualne umetnosti v obdobju zadnjih petih let, poimenovana po najvidnejši slovenski slikarki Ivani Kobilca (1861–1926).

Na včerajšnji slovesnosti v Narodni galeriji sta nagradi prejeli: slikarka Kamila Volčanšek za življenjsko delo in slikarka Mateja Kavčič za aktualno produkcijo. Prejemnik priznanja za podpornike likovne in vizualne umetnosti je intermedijski umetnik Aljoša Abrahamsberg.

Slikarka Mateja Kavčič je nagrado prejela za "premočrtno in inovativno produkcijo zadnjih petih s katero nadgrajuje leta 2016 začeti cikel razstav". Kavčičeva deluje kot vizualna umetnica na področju slikarstva, risbe, grafike, fotografije, prostorskih postavitev in krajinske umetnosti. Sodeluje pri restavratorskih projektih in vodi delavnice za otroke. Pred šestimi leti se je predstavila tudi v Galeriji Ivana Groharja z razstavo Gozdna igralnica. Mateja Kavčič je Brestaničanka, sicer rojena v Novem Mestu, ki že vrsto let živi v Škofji Loki.

Umetnici za prestižno stanovsko nagrado čestitamo in ji želimo še veliko uspešnih projektov!