Ponedeljek, 4. maj 2020

Navodila za varen obisk muzeja

Navodila za varen obisk muzeja <em>Foto: NIJZ</em>
Foto: NIJZ
Navodila za varen obisk muzeja <em>Foto: NIJZ</em>
Foto: NIJZ

Spoštovani obiskovalci in obiskovalke,

prosimo vas, da v muzej vstopate zdravi. Posameznikom, ki kažejo znake koronavirusne bolezni 19 (kašelj, vročina, zasoplost, oteženo dihanje itd.), vstop v muzej ni dovoljen.

Da bo obisk muzeja za vse čim bolj varen, vas prosimo, da si ob vstopu razkužite roke in si na obraz pravilno namestite lastno zaščitno masko, šal ali ruto, tako da pokriva nos, usta in brado (muzej zaščitnih mask za obiskovalce ne zagotavlja). Uporaba zaščitne maske je obvezna v vseh notranjih prostorih.

Med obiskom muzeja upoštevaje higienske ukrepe in varnostno razdaljo (najmanj 2 m) ter se držite označene poti in smeri ogleda.

Vstop v razstavni prostor je možen le za posameznike, družine in manjše skupine (do 3 obiskovalci). Če je obiskovalcev več, v razstavni prostor vstopajte v intervalih, tako da je v posameznem razstavnem prostoru hkrati največ toliko ljudi, kot je glede na velikost prostora dovoljeno (število je navedeno na plakatu pred razstavnim prostorom).

Iz preventivnih razlogov je uporaba predstavitvenih pripomočkov, ponazoril, kopij predmetov, ki se jih v običajnih okoliščinah obiskovalci lahko dotikate, onemogočena.

Plačilo vstopnine in nakupa v muzejski trgovini je mogoče le brezgotovinsko. Listanje publikacij v muzejski trgovini ni dovoljeno.

Vstop v dokumentacijo in knjižnico za obiskovalce zaenkrat ni mogoč, prav tako ne ogled čebelarske zbirke v Domu čebelarjev Brode in zbirk v Galeriji Franceta Miheliča. Zaprta ostaja tudi Škoparjeva hiša na grajskem vrtu.

Hvala za razumevanje!

Loški muzej Škofja Loka