Torek, 27. november 2018

Prihajajo Izložbe domišljije!

V soboto, 1. decembra 2018, vas že četrtič po vrsti toplo vabimo na odprtje prodajnih razstav Izložbe domišljije v starem mestnem jedru Škofje Loke.

Praznično druženje bomo začeli ob 18.00 pred Galerijo Ivana Groharja, ko se bomo skupaj s pripovedovalko Karlo B. Rihtaršič odpravili na odkrivanje enajstih domišljijskih izložb in razstav škofjeloških ustvarjalcev. Pridružite se nam na tem prvem sprehodu po Izložbah domišljije in hkrati sodelujte tudi v nagradni igri z žrebanjem že na odprtju! Na Mestni trg se bomo vrnili ob 19. uri - ob ravno pravem času za prižig prazničnih luči in druženje ob glasbi Moon Time Quarteta.

Vzdušje pravega veselega decembra bo letos prvič pričarala tudi izbira dobrot na stojnicah Okusi izložbe domišljije, ki vas bodo na Mestnem trgu pričakovale že vse od 18. ure. Dogodek poteka v sklopu festivala Loka v snegu.

Izložbe domišljije vsako leto povežejo še večje število škofjeloških rokodelcev, umetnikov, oblikovalcev, fotografov, ilustratorjev in drugih ustvarjalcev, ki v najrazličnejših prostorih v mestnem jedru Škofje Loke pripravijo prodajne razstave svojih izdelkov. S široko mrežo sodelavcev oživljamo staro mestno jedro Škofje Loke in opozarjamo na njeno bogato rokodelsko in umetniško zgodovino, ki v rokah današnjih ustvarjalcev vedno znova najdeva sodoben izraz. Izložbe domišljije so tako projekt spodbujanja lokalne umetniške produkcije in povezovanja tradicije z občutkom sodobnosti. Ponujajo celostno izkušnjo novoletnega obdarovanja in ozaveščeno potrošništvo, zelo drugačno od prenatrpanih trgovskih centrov. Izložbe domišljije namreč prepletajo odkrivanje srednjeveških ulic in trgov Škofje Loke, sproščene pogovore z ustvarjalci in premišljeno izbiro unikatnega darila za naše najbližje.

Letošnjo ekipo izložb domišljije sestavljamo: Loški muzej Škofja Loka, Rokodelski center DUO Škofja Loka, Sokolski dom Škofja Loka, Galerija Ivana Groharja, Kreativni center Kreativnice, Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, Atelje Amuse, Rozamunda, Delavnica Mojdom, Turistično društvo Škofja Loka, Trgovina Paleta, Trgovina in galerija Čipke Mojca, Jesharna, Kavarna Vahtnca ter Kavarna in slaščičarna Homan.

Izložbe domišljije <em>Foto: Ana Bassin</em>
Izložbe domišljije Foto: Ana Bassin
Izložbe domišljije <em>Foto: Ana Bassin</em>
Izložbe domišljije Foto: Ana Bassin
Izložbe domišljije <em>Foto: Ana Bassin</em>
Izložbe domišljije Foto: Ana Bassin