Ponedeljek, 1. junij 2020

Sproščanje zaščitnih ukrepov

Sproščanje zaščitnih ukrepov <em>Foto: Sašo Kočevar</em>
Foto: Sašo Kočevar

Ob splošnem sproščanju zaščitnih ukrepov za zamejitev širjenja koronavirusa ukrepe ob obisku muzeja sprošča tudi Loški muzej Škofja Loka.

Še vedno velja, da v muzej vstopajte samo, če ste zdravi. Posameznikom, ki kažejo znake koronavirusne bolezni 19 (kašelj, vročina, zasoplost, oteženo dihanje itd.), vstop v muzej ni dovoljen. Prav tako si je ob vstopu v muzej še vedno treba razkužiti roke in ves čas ohranjati priporočeno varnostno razdaljo 2 metra.

Nošenje zaščitnih mask ni več obvezno, je pa priporočljivo (zlasti v razstavnih prostorih, kjer priporočene medosebne razdalje ni mogoče ohranjati), prav tako ni več obvezno brezgotovinsko plačevanje. Postopoma bomo v muzej vrnili predstavitvene pripomočke, ponazorila in kopije predmetov, ki se jih obiskovalci lahko dotikate, ter vzpostavili knjižne police in otroški kotiček.

Ponovno je možen tudi vstop v dokumentacijo in knjižnico (ob predhodni najavi) ter ogled čebelarske zbirke v Domu čebelarjev Brode in zbirk v Galeriji Franceta Miheliča (oboje le za predhodno najavljene skupine). Škoparjeva hiša na grajskem vrtu ostaja zaenkrat še zaprta.

Hvala za razumevanje!

Loški muzej Škofja Loka

Posodobljeno 18. 6. 2020.