Sreda, 26. maj 2021

Virtualno odprtje razstave Barbare Demšar Obsijani s soncem

Barbara Demšar: Sanje o pomladi <em>Foto: Arhiv Barbare Demšar</em>
Barbara Demšar: Sanje o pomladi Foto: Arhiv Barbare Demšar

Barbara Demšar se v Galeriji Ivana Groharja predstavlja z novejšim ciklom slik Obsijani s soncem, ki je nastajal med letoma 2018 in 2020. Sestavlja ga sedemnajst del srednjega formata, naslikanih v tehniki akrila na platno, ki so po tematiki in načinu obdelave motivov razdeljena v dva vsebinsko povezujoča se sklopa.

Cikel se v celoti navezuje na umetničino doživljanje narave in naravnih pojavov. Narava umetnici predstavlja večni vir navdiha za lirično zapisovanje vtisov iz ponotranjenega doživljanja loške krajine. Realni motivi, vzeti iz domačega okolja, se pod njenim čopičem spreminjajo v podobo ali vizijo sveta, v katerem je narava nosilka razpoloženja in zgodb: poleg tega je dinamična, poduhovljena in estetska, nikakor pa ni mehanična, brezdušna in le razumsko razložljiva.

Zaradi veljavnih ukrepov razstavo odpiramo virtualno, z objavo predstavitvenega videa, v katerem o razstavi spregovorita umetnica in kustos razstave Boštjan Soklič. Razstavo si lahko v Galeriji Ivana Groharja ogledate od jutri, 27. maja.

Virtualno odprtje razstave Barbare Demšar Obsijani s soncem

Galerija Ivana Groharja, 26. 5. 2021

Virtualno odprtje razstave Barbare Demšar Obsijani s soncem smo zaradi epidemičnih ukrepov posneli in predvajali 26. 5. 2021, na dan, ko bi razstavo sicer odprli v živo. O razstavi v videu poleg razstavljajoče umetnice spregovori tudi kustos Boštjan Soklič.

Snemanje in montaža: Toni Poljanec