Sreda, 27. januar 2021

Virtualno odprtje razstave Maruše Štibelj Kronično pozni

Zavrtimo čas. Pohitimo k miru. Ustavimo. <em>Foto: Maruša Štibelj</em>
Zavrtimo čas. Pohitimo k miru. Ustavimo. Foto: Maruša Štibelj

Maruša Štibelj je vizualna umetnica iz Kranja, ki se posveča predvsem tehniki kolaža, ukvarja pa se še s filmom, videoprodukcijo, knjižno ilustracijo in literaturo. Svojo umetniško kompleksnost običajno predstavlja z analognimi in digitalnimi kolaži v okviru multimedijskih projektov, kjer kolaž povezuje s pisano in govorjeno besedo, glasbo in animacijo. V Galeriji Ivana Groharja se predstavlja s serijo Kronično pozni, ki je nastala med letoma 2018 in 2020 in je sestavljena iz petindvajsetih kolažev na platnih malega in srednjega formata.

Ker običajnega odprtja razstave v živo zaradi trenutnih epidemioloških razmer ni mogoče izvesti, jo odpiramo virtualno, in sicer s spodnjim videom, v katerem Kronično pozne predstavljata kustos Boštjan Soklič in umetnica Maruša Štibelj.

Razstavo si lahko v Galeriji Ivana Groharja v živo ogledate od četrtka, 28. 1. 2021. 

Virtualno odprtje razstave Maruše Štibelj Kronično pozni
Galerija Ivana Groharja, 25. 1. 2021
Virtualno odprtje razstave Maruše Štibelj Kronično pozni smo zaradi epidemije koronavirusa posneli in predvajali 27. 1. 2021, na dan, ko bi razstavo sicer odprli v živo. O Kronično poznih v videu spregovorita kustos razstave Boštjan Soklič in vizualna umetnica Maruša Štibelj.
Snemanje in montaža: Toni Poljanec