Ponedeljek, 12. april 2021

Virtualno odprtje Trenutne razstave Andreja Štularja

Andrej Štular <em>Foto: Fototeka Loškega muzeja</em>
Andrej Štular Foto: Fototeka Loškega muzeja

V Galeriji Ivana Groharja predstavljamo več kot 40 del sodobnega kranjskega vizualnega umetnika Andreja Štularja, ki pri svojem ustvarjanju povezuje različne likovne tehnike in medije. Gre za izbor lutk, ilustracij, stripov, plakatov, slik in prostorskih inštalacij, nastalih v zadnjih desetih letih.

Razstava je prostorsko deljena na dva enakovredna sklopa. V prvem prostoru, “oddelku za odrasle”, nas umetnik sooča s slikami (sklop Fragile), skulpturami (serija Hipnoza) in vizualno podobo 17. festivala Animateka, za katero je poskrbel v letu 2020. V drugem prostoru, posvečenem ustvarjanju za otroke, pa Štular predstavlja plakate za sobotne matineje v kranjskem Prešernovem gledališču, knjižne ilustracije, izdane v okviru revije Stripburger (Bežimo, svet se podira! iz serije stripovskih albumov Zverinice iz Rezije v stripu, Medved), lutke in samosvoje prostorske inštalacije.

Ker običajnega odprtja razstave v živo zaradi trenutnih epidemioloških razmer ni mogoče izvesti, jo odpiramo virtualno, in sicer s spodnjim videom, v katerem Trenutno razstavo predstavljata kustos Boštjan Soklič in umetnik Andrej Štular.

Razstavo si lahko v Galeriji Ivana Groharja v živo gledate od torka, 13. 4. 2021.

Virtualno odprtje Trenutne razstave Andreja Štularja