Četrtek, 3. september 2020

Zaposlimo kustosa (m/ž) za umetnostno zgodovino

Zaposlimo kustosa (m/ž) za umetnostno zgodovino <em>Foto: Fototeka Loškega muzeja</em>
Foto: Fototeka Loškega muzeja

V Loškem muzeju Škofja Loka zaposlimo kustosa oz. kustosinjo za umetnostno zgodovino.

Opis delovnega mesta

Kustos oz. kustosinja skrbi za zbirko likovne umetnosti (od srednjega veka do danes). Muzeološko obdeluje, proučuje (raziskuje) in dokumentira gradiva. Skrbi za hranjene predmete in depoje, pripravlja inventure predmetov, sodeluje z restavratorji, konzervatorji in drugimi strokovnjaki za optimalno hrambo muzejskega gradiva. Pridobiva gradivo in sistematično skrbi za dopolnjevanje zbirke.

Pripravlja in sodeluje pri snovanju muzejskega programa in različnih muzejskih projektih, koncipira in postavlja stalne in občasne razstave, ureja kataloge in druge muzejske publikacije, pripravlja gradiva za razstavo, strokovna besedila (tudi za objavo v strokovnih in poljudnih publikacijah izven muzeja). Pripravlja predavanja, strokovna vodstva po razstavah in zbirkah javnega zavoda, sodeluje na okroglih mizah v muzeju in izven njega. Sodeluje pri pedagoški dejavnosti oz. pri oblikovanju primernih strokovnih vsebin za muzejskega in likovnega pedagoga. Sodeluje pri mentorstvu pri študentskih praksah.

Skrbi za posredovanje strokovnih podatkov in gradiva za študijske, znanstvene in druge izobraževalne ali promocijske namene, nudi pomoč obiskovalcem, ki proučujejo gradivo v muzeju, pripravlja in aktivno sodeluje na strokovnih posvetovanjih, kongresih itd. Spremlja dejavnosti sorodnih institucij Sloveniji in tujini, inicira in koncipira različna medinstitucionalna sodelovanja.

Delo poteka na sedežu javnega zavoda in dislociranih enotah, občasno tudi v manj ugodnem času (večer, vikend, praznik). Delovno razmerje se sklepa za polni delovni čas (za nedoločen čas).

Zahtevana izobrazba in znanja

Za delovno mesto se zahteva visokošolska izobrazba 2. stopnje (prejšnja visokošolska univerzitetna) s področja humanistike (razen jezikov), poznavanje strokovnovsebinskega področja, usposobljenost za interdisciplinarno delo in opravljanje različnih del v okviru poklica, sposobnost samostojnega odločanja in timskega dela ter aktivno znanje angleškega jezika.

Prednost bodo imeli kandidati z znanji s področja muzealstva in kuratorskih praks, s strokovnim umetnostnozgodovinskim poznavanjem umetnosti od srednjega veka do začetka sodobne umetnosti, z vsaj 3-letnimi izkušnjami iz slovenskega in mednarodnega prostora.

Štejejo vsakršne izkušnje z delom na različnih področjih, ki jih razpisano delovno mesto obsega, ne le zaposlitev v muzeju. Opravljen strokovni izpit s področja varstva kulturne dediščine ni pogoj.

Prijave na delovno mesto

Prijava mora vsebovati:

  • CV (vsebuje naj relevantne delovne izkušnje in kontakte delodajalcev);
  • motivacijsko pismo.

Kandidati in kandidatke prijavo pošljejo po pošti na naslov javnega zavoda (Loški muzej Škofja Loka, Grajska pot 13, 4220 Škofja Loka) najkasneje do 17. 9. 2020. Za več informacij smo dosegljivi prek telefona in e-pošte.

Objava delovnega mesta na Zavodu RS za zaposlovanje.