Crngrob naokrog – za konec tedna spoznajmo Crngrob!

Vodeni ogled cerkve Marijinega oznanjenja

10. 9. 2022 @ 11:00
Cerkev Marijinega oznanjenja v Crngrobu
Prost vstop

Ste vedeli, da je cerkev Marijinega oznanjenja v Crngrobu ena najstarejših romarskih cerkva na Slovenskem in ena od treh evropskih cerkva, v katerih hranijo kitovo rebro?

Te in številne druge zanimivosti lahko izveste v soboto, 10. septembra 2022, ob 11. uri, ko vas bo skozi zgodovino crngrobške cerkve popeljal vodič oz. vodička Loškega muzeja. Udeležba je brezplačna, prijave niso potrebne, za več informacij se lahko obrnete na: obisk@loski-muzej.si.

Cerkev lahko obiščete tudi vsako septembrsko nedeljo med 16. in 18. uro, ko bodo v njej dežurali članice in člani Kulturno-zgodovinskega društva Lonka Stara Loka. Več informacij: lonka@staraloka.si.

Vodstva organiziramo v okviru projekta Crngrob naokrog.

Dostop

Iz Stare Loke do Crngroba vodi 5 km dolga pešpot, ob kateri so številna znamenja in kapelice. Več informacij ... Iz Form ali Stare Loke se lahko pripeljete tudi z avtomobilom, manjše parkirišče je pod vznožjem cerkve.

Rural development | European Commission (europa.eu)

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.

Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovoren Loški muzej Škofja Loka.