Izložbe domišljije 2023

25. 11. 2023 — 14. 1. 2024
Mestni trg
Prost vstop

Izložbe domišljije, prodajna razstava umetniških del loških umetnic in umetnikov ter izdelkov iz muzejske trgovine, se odpirajo tudi letos! 
 
V Škofji Loki se že deveto leto zapored povezuje ustvarjalno-kulturniška scena in za individualne obiskovalce ponuja nepozabno praznično izkušnjo. V skupni akciji, v kateri želimo v prazničnem času obiskovalcem in obiskovalkam starega mestnega jedra Škofje Loke ponuditi umetniška dela in kakovostne izdelke rokodelcev, sodeluje 16 organizacij. Svoje prostore namenjamo prodajnim razstavam del umetnikov in umetnic, rokodelcev in rokodelk, fotografov in fotografinj, oblikovalcev in oblikovalk in drugih ustvarjalcev in ustvarjalk ter jih spreminjamo v praznične trgovine, v katerih si obiskovalci in obiskovalke lahko izberejo izvirna in unikatna darila, primerna za decembrsko obdarovanje. 

Na letošnjih Izložbah domišljije sodelujejo: Rokodelski center DUO Škofja Loka (Razvojna agencija Sora), Galerija Ivana Groharja (Loški muzej Škofja Loka), Sokolski dom Škofja Loka (Zavod 973), Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, Atelje AMUSE, Sodobni tekstilni center Kreativnice, Trgovina Paleta, Trgovina in galerija Čipke Mojca, LinenFriday Slovenija: laneno blago, tekstil za dom, Unikatni nakit Ana Bučar, Klobučarska delavnica Matjaž Rešek J.I.M. klobuki, Galerija in kavarna Pr' Pepet, restavracija Jesharna, GoodWill, Ajdalicious, 5R Kivi ja puu. 

V Galeriji Ivana Groharja razstavljamo umetniška dela loških umetnic in umetnikov ter izdelke in spominke iz muzejske trgovine, ki so jih navdihnile zbirke in razstave Loškega muzeja.

Izložbe domišljije odpiramo v soboto, 25. novembra 2023. Na šestnajstih lokacijah v mestnem jedru Škofje Loke si boste lahko od 9. ure dalje ogledali in kupili izdelke loških ustvarjalk in ustvarjalcev.
 
Vabljeni!