Ta veseli dan kulture v Loškem muzeju

3. 12. 2021 @ 10:00
Prost vstop

Na ta veseli dan kulture vas vabimo v Loški muzej in druga razstavišča!

V Loškem muzeju si lahko med 10.00 in 17.00 poleg stalnih zbirk ogledate novo razstavo Od osvoboditve do osamosvojitve, ki predstavlja Škofjo Loko in njen razvoj, odmevnejše dogodke in vsakdanje življenje v Jugoslaviji od leta 1945 do 1991. Po njej se lahko najmlajši v spremstvu odraslih odpravijo tudi z novim družinskim vodnikom, ki ga ob tej priložnosti ponujamo brezplačno. Na ogled je tudi razstava Pletarstvo – oplet tradicije v Okroglem stolpu, obiščete pa lahko še Škoparjevo hišo na grajskem vrtu.

Ob 11.00 vabljeni v Dom čebelarjev Brode na voden ogled čebelarske zbirke Tle se špeglajte, lenuhi, po tej mali, marni muhi! s kustosinjo Mojco Šifrer Bulovec (razstavišče bo odprto le v času vodenega ogleda).

Med 15.00 in 17.00 bo za obiskovalke in obiskovalce odprta tudi Galerija Franceta Miheliča, kjer je na ogled zbirka del Franceta Miheliča in Zbirka v nastajanju Združenja umetnikov Škofja Loka.

Ob 18.00 v Galeriji Ivana Groharja odpiramo Izložbe domišljije, prodajno razstavo izdelkov in spominkov iz Muzejske trgovine, ki so jih navdihnile zbirke in razstave Loškega muzeja, ter umetniških del loških umetnic in umetnikov.

Za obisk vseh lokacij je treba izpolnjevati pogoj PCT.

Vstop je prost, vabljeni!

Deli naprej