Sobota, 12. oktober 2019

Sobotno popoldne v Loškem muzeju

Sobotno popoldne v Loškem muzeju
Sobotno popoldne v Loškem muzeju

V soboto, 12. 10. 2019, pripravljamo v Loškem muzeju Škofja Loka pestro popoldne odkrivanja evropske kulturne dediščine in tradicij za vse generacije.

Z igro do dediščine: Vodstvo po muzejski etnološki zbirki in delavnica za otroke Poslikajmo panjsko končnico

Jesenski družinski dan v družbi evropskih prostovoljcev: predstavitve francoskih in slovenskih tradicionalnih jesenskih opravil in hrane, igre in delavnice za otroke in družine

Program:

14.00–18.00: Na stojnicah boste odkrivali različne francoske jesenske tradicije, okušali francosko in slovensko tradicionalno hrano ter na igriv način raziskovali jesenske motive v zbirkah Loškega muzeja. Ob 14.30 in 16.30 bosta potekali tudi dve otroški ustvarjalni delavnici.

16.00: Po predstavitvi nekdanjih kmečkih opravil in starega kmečkega orodja v muzejski etnološki zbirki bodo otroci spoznali še čebelarstvo in poslikane panjske končnice. Sledi barvanje motivov s panjskih končnic, ki so jih spoznali v muzejski zbirki.

-

Jesenski družinski dan pripravljajo evropski prostovoljci, ki v okviru ESE (Evropska solidarnostna enota) letos gostujejo v Škofji Loki pri Zavodu O.

Z akcijo Z igro do dediščine želimo promovirati pedagoško delo v muzejih ter njegov pomen pri približevanju kulturne dediščine in muzejskega dela javnosti, širiti prepoznavnost kulturno-vzgojnih pristopov in programov v muzejih in galerijah, spodbujati medgeneracijsko zbliževanje, odkrivanje novih znanj skozi igro, aktivno doživljanje in ustvarjalnost. Akcijo že od leta 2010 pripravlja Sekcija za izobraževanje in komuniciranje pri Skupnosti muzejev Slovenije.

Deli naprej