Novice

Petek, 5. oktober 2018

Posvet in delavnica Požarna varnost v stavbah kulturne dediščine

4. oktobra je v Tehniškem muzeju Slovenije potekal posvet in delavnica Požarna varnost v stavbah kulturne dediščine, ki so ga organizirali Ministrstvo za kulturo, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Gasilska zveza Slovenije v sodelovanju z GZ Vrhnika in PGD Verd ter Tehniški muzej Slovenije. 

Torek, 25. september 2018

2. kongres slovenskih muzealcev

Del ekipe Loškega muzeja se je 20. in 21. septembra udeležil 2. kongresa slovenskih muzealcev: Hiperpovezani muzeji: novi pristopi, novi obiskovalci, ki je potekal v Posavskem muzeju Brežice

Sreda, 11. julij 2018

Začenja se celovita obnova strehe Loškega gradu

V ponedeljek, 16. julija 2018 bomo začeli celovito obnovo strehe Loškega gradu. Obnovitvena dela bodo predvidoma potekala 3 mesece. Celotna investicija znaša cca. 500.000 evrov, za projekt obnove strehe gradu pa smo iz različnih naslovov uspeli pridobiti namenska nepovratna sredstva v skupni višini 371.885 €. V času obnove bo zagotovljen nemoten obisk loškega gradu.

Sreda, 20. junij 2018

Sukanje niti modernih umetnikov

16. junija se je v okviru Muzejske poletne noči in 37. Festivala idrijske čipke v idrijskem Filmskem gledališču zgodila premiera dokumentarnega filma Sukanje niti modernih umetnikov, režiserke in scenaristke Rahele Jagrič Pirc. Pri nastajanju filma je sodeloval tudi Loški muzej.