Mednarodni dan družin in Teden družin

Prost vstop za družine

15. 5. — 22. 5. 2022
Prost vstop

V Tednu družin od 15. do 22. maja je vstop v Loški muzej za družine brezplačen.

Ogled stalnih zbirk

Družine vabimo na samostojno raziskovanje bogatih muzejsih zbirk, na katerega se lahko odpravite tudi v družbi papagaja Kokija, s Kokijevim nahrbtnikom, polnim zanimivih predmetov (uporaba je brezplačna), in delovnim zvezkom (cena: 3,90 EUR).

Ogled razstave Od osvoboditve do osamosvojitve z družinskim vodnikom

Obiščete lahko tudi razstavo Od osvoboditve do osamosvojitve, posvečeno razvoju Škofje Loke in loškega območja od leta 1945 do 1991, na kateri so poleg predmetov ter bogatega fotografskega in časopisnega gradiva prvič predstavljeni tudi spomini Ločanov na čas Jugoslavije in osamosvojitev Slovenije. Po njej se lahko odpravite z brezplačnim družinskim vodnikom, ki najmlajše obiskovalke in obiskovalce v spremstvu odraslih popelje po zanje zanimivih poglavjih razstave, ob tem pa spodbuja opazovanje predmetov, iskanje informacij in samostojno ustvarjanje. Za uspešno opravljene naloge prejmete tudi žig grajske lisičke!

Vabljeni pa tudi v Okrogli stolp na ogled samostojne fotografske razstave Jane Jocif Skrita dediščina: Portreti stoletij.

O mednarodnem dnevu in tednu družin

Generalna skupščina OZN je leta 1994 razglasila 15. maj za Mednarodni dan družin. Zveza družin v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije ga letos praznuje že štiriindvajsetič. V tem času so dan družin podaljšali v Teden družine, ki poteka od 15. do 22. maja. Z njim želi družinam omogočiti brezplačen ogled stalnih in občasnih razstav, predstav in drugih prireditev v kulturno-umetniških organizacijah po vsej Sloveniji.

Deli naprej