Prešernov dan v Loškem muzeju

8. 2. 2022 @ 10:00
Prost vstop

V Loškem muzeju na kulturni praznik pripravljamo pester program za najrazličnejše obiskovalce. Vstop je prost, med 10.00 in 17.00 nas lahko obiščete na naslednjih lokacijah:

  • Loški muzej Škofja Loka
  • Škoparjeva hiša na grajskem vrtu
  • Galerija Ivana Groharja
  • Galerija Franceta Miheliča

Vsa razstavišča lahko obiščete z dokazilom o izpolnjevanju enega od pogojev PCT in osebnim dokumentom (velja za starejše od 12 let). Obvezna je tudi uporaba zaščitnih mask.

Na vodstva in delavnice se je treba prijaviti (obisk@loski-muzej.si), saj je število mest omejeno!

Loški muzej Škofja Loka

Za udeležbo na vodstvih in delavnicah je obvezna prijava na: obisk@loski-muzej.si

Galerija Ivana Groharja

Za udeležbo na vodstvu je obvezna prijava na: obisk@loski-muzej.si

  • 10.00 vodstvo po razstavi DK Trn

Galerija Franceta Miheliča

Na ogled bodo razstava del Združenja umetnikov Škofja Loka Zbirka v nastajanju, stalna zbirka grafik, risb in slik Franceta Miheliča ter dokumentarna razstava portretnih fotografij Manj znani obrazi Franceta Miheliča.

Dom čebelarjev Brode

Za udeležbo na vodstvu je obvezna prijava na: obisk@loski-muzej.si

Dvorec Visoko

  • 10.00 S polja na pogrnjeno mizo: dokumentarno pričevanje modernega slikarstva Iveta Šubica, predavanje kustosinje Petre Čeh

    Hrana povezuje naravo z družbo in kulturo, kot táko pa jo je treba brati tudi slikah in grafikah Iveta Šubica, kjer je navadno vključena v različne likovne motive, kot so omizja, portreti, delo na polju, celo v literarne ali partizanske motive. Do hrane in kmečkega dela je umetnik čutil globoko spoštovanje, zato imata lahko tudi simbolni pomen. Predavanje bo osvetlilo razvoj omenjene motivike v Šubičevih delih.