Petek, 10. maj 2024

Mednarodni dan družin in Teden družin

Prost vstop za družine

Mednarodni dan družin in Teden družin <em>Foto: Luka Štepec</em>
Foto: Luka Štepec

Tudi v letošnjem letu se pridružujemo akciji Za družine brezplačno, zato v tednu družin od 15. do 22. maja vabimo družine na brezplačen obisk muzeja.

Družine vabimo na samostojno raziskovanje bogatih muzejskih zbirk, na katerega se lahko odpravite tudi v družbi papagaja Kokija, s Kokijevim nahrbtnikom, polnim zanimivih predmetov (uporaba je brezplačna), in delovnim zvezkom (cena: 4,50 EUR).

V soboto, 18. maja, ko obeležujemo tudi mednarodni dan muzejev, družine vabimo, da se nam ob 11. uri pridružijo na delavnici Pisane muzejske majčke, ob 18. uri pa na Javnem vodstvu po stalnih muzejskih zbirkah.

Vabljeni, da se nam pridružite tudi v nedeljo, 19. maja, od 10. do 17. ure, ko bo pred Dvorcem Visoko v Poljanski dolini potekal otroški festival Dan prijateljstva. Letošnja osrednja tema festivala bo čebelarstvo. V Loškem muzeju sodelujemo z muzejsko delavnico Poslikajmo panjske končnice in vabimo na ogled muzejske čebelarske zbirke Tle se špeglajte, lenuhi, po tej mali, marni muhi! od 10.00 do 17.00. Zbirka se nahaja v Domu čebelarjev Brode (Brode 37), ki stoji blizu Dvorca Visoko.

V tednu družin pa vas vabimo tudi k udeležbi na drugih brezplačnih dogodkih, ki jih pripravljamo v muzeju:

 

O mednarodnem dnevu in tednu družin

Generalna skupščina OZN je 15. maj za mednarodni dan družin razglasila leta 1994. Zveza družin v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije ga letos praznuje že 30. leto. V tem času so dan družin podaljšali v Teden družine, ki poteka od 15. do 22. maja. Z njim želi družinam omogočiti brezplačen ogled stalnih in občasnih razstav, predstav in drugih prireditev v kulturno-umetniških organizacijah po vsej Sloveniji.