Četrtek, 28. januar 2021

Prešernov dan v Loškem muzeju

8. februar 2021

Nov vodnik po zbirkah Loškega muzeja <em>Foto: Fototeka Loškega muzeja</em>
Nov vodnik po zbirkah Loškega muzeja Foto: Fototeka Loškega muzeja
Koledar Foto Loka bo na voljo po znižani ceni. <em>Foto: Fototeka Loškega muzeja</em>
Koledar Foto Loka bo na voljo po znižani ceni. Foto: Fototeka Loškega muzeja

Program letošnjega kulturnega dne v Loškem muzeju bo prilagojen trenutni epidemiološki situaciji. Organiziranih vodstev po zbirkah in razstavah tako ne bo, bodo pa v ponedeljek, 8. 2. 2021, za samostojne oglede med 10. in 17. uro odprte naslednje lokacije, vstop vanje bo prost:

  • Loški muzej Škofja Loka
  • Galerija Ivana Groharja
  • Galerija Franceta Miheliča

Loški muzej Škofja Loka

V muzeju bo na voljo samostojen ogled z novim vodnikom po zbirkah, ki je ravno prišel iz tiskarne. Za otroke bosta na voljo igra Vidim, vidim in Kokijev nahrbtnik.

V muzejski sobi bo premierno na ogled serija videointervjujev Spomini na Vlastja Simončiča in njegovo delo, ki smo jih posneli v okviru raziskave za pripravo stalne razstave o Vlastju Simončiču v Fotomuzeju Vlastja v Gorenji vasi, predvajali pa jih bomo kot del spremljevalnega programa razstave Foto Loka, ki bo prav tako na ogled v Galeriji na gradu. Videointervjuje si bo mogoče ogledati tudi na spletu poleg drugih videovsebin, ki smo jih pripravili v okviru Foto Loke.

Na ogled bo tudi nova izdaja Fokusa, razstavnega kotička na hodniku Loškega muzeja, in sicer risbe Maksima Sedeja iz našega depoja.

V Muzejski trgovini bodo po znižani ceni na voljo naši katalogi, koledar Foto Loka in nekaj drugih artiklov.

Galerija Ivana Groharja

Na ogled bo razstava vizualne umetnice Maruše Štibelj Kronično pozni, na kateri se predstavlja s serijo 25 kolažev na platnih malega in srednjega formata.

Galerija Franceta Miheliča

Na ogled bodo razstava del Združenja umetnikov Škofja Loka Zbirka v nastajanju, stalna zbirka grafik, risb in slik Franceta Miheliča ter dokumentarna razstava portretnih fotografij Manj znani obrazi Franceta Miheliča.