Pretekli dogodki

22 jun Sob
22. 6. 2019 @ 10:00

Historial

Loški muzej na Historialu

Prost vstop

V soboto, 22. junija, se Škofja Loka na tradicionalni prireditvi Historial odene v preteklost. Na prireditvi s pestrim programom in odprtimi vrati Galerije Ivana Groharja in Galerije Franceta Miheliča. 

19 jun Sre
Prost vstop

Na kaj pomislite ob besedi muzej? Za nas je muzej skrbnik kulturne dediščine, varuh preteklosti za prihodnost. Prostor, kjer se prepletajo znanje, spomin in umetnost. Središče učenja, povezovanja in srečevanja različnih generacij, kultur, nazorov in idej. Na razstavi ob 80-letnici Loškega muzeja so predstavljeni vsi ti obrazi muzeja skozi čas.

15 jun Sob
15. 6. 2019 @ 17:00

Dnevi arheologije v Loškem muzeju

Javno vodstvo za družine po razstavi Lubnik - Gora velikanov in ustvarjalna delavnica za otroke

Prost vstop

Na razstavi vam bo kustos arheolog Jože Štukl predstavil zgodovino človekove prisotnosti na gori Lubnik v različnih časovnih obdobjih vse do danes. Po vodstvu bodo otroci v družbi arheologinje Mirjam Jezeršek lahko izdelali ogrlico po vzoru ogrlice iz jame Kevderc na Lubniku.

5 jun Sre
5. 6. 2019 @ 19:00

Pogovori z umetniki: Sanela Jahić

Pogovor ob razstavi The Labour of Making Labour Disappear // Delati zginotje delanja

Prost vstop

Pogovor z umetnico Sanelo Jahić se bo osredotočal na njen najnovejši projekt The Labour of Making Labour Disappear (Delati zginotje delanja), ki je predstavljen na razstavi v Galeriji Ivana Groharja.

1 jun Sob
1. 6. 2019 @ 20:00

Večer najlepših sanj

Koncert Glasbenega društva Crescendo z gosti

Glasbeno društvo Crescendo vam bo 1. junija postreglo z novo glasbeno poslastico. Večer najlepših sanj bosta za vas skupaj z gosti na Škofjeloškem gradu pričarala Simfonični orkester Crescendo in Mešani pevski zbor Crescendo pod taktirko Žige Kerta.

28 maj Tor
Prost vstop

Letošnje leto se na študijskem krožku posvečamo vsem tistim ženskam muzealkam, ki so s svojim delom v 80 letni zgodovini muzeja bistveno pripomogle k njegovem razvoju.

25 maj Sob
Prost vstop

Kamišibaj je umetniška oblika pripovedovanja zgodb ob slikah na malem lesenem odru, ki sicer izhaja iz Japonske, jo pa pri pripovedovanju z navdušenjem uporabljajo kamišibajkarji z vseh koncev sveta.

22 maj Sre
Prost vstop

Kako nastajajo muzejske razstave? Kdo vse sodeluje pri razstavah? Kaj je delo kustosa in kdo vse dela v muzeju? Na ta vprašanja bosta Marija Demšar, strokovna sodelavka za pripravo kulturnih projektov in Biljana Ristić, kustosinja za zgodovino, odgovorili v sredo, 22. maja 2019, ob 19. uri v muzejski sobi v Loškem muzeju Škofja Loka.

Deli naprej