Pretekli dogodki

3 dec Pet
3. 12. 2021 @ 18:00

Odprtje Izložb domišljije 2021

Mestni trg
Prost vstop

Izložbe domišljije 2021 odpiramo na ta veseli dan kulture, ko bomo v Škofji Loki praznovali široko umetniško in kreativno produkcijo domačih ustvarjalk in ustvarjalcev. Obiščite nas!

3 dec Pet
Prost vstop

Na ta veseli dan kulture vas vabimo v Loški muzej in Škoparjevo hišo, na voden ogled čebelarske zbirke v Dom čebelarjev Brode, v Galerijo Franceta Miheliča in na odprtje Izložb domišljije v Galerijo Ivana Groharja! Vstop je prost.

24 nov Sre
24. 11. 2021 @ 18:00

Od osvoboditve do osamosvojitve

Virtualno odprtje razstave

Na spletu
Prost vstop

Vabljeni na virtualno odprtje letošnje osrednje razstave Od osvoboditve do osamosvojitve v Galeriji na gradu in stalnih zbirkah, ki bo posvečena razvoju Škofje Loke in loškega območja od leta 1945 do 1991. Poleg predmetov, bogatega fotografskega in časopisnega gradiva bodo prvič predstavljeni tudi spomini Ločanov na čas Jugoslavije in osamosvojitev Slovenije.

10 nov Sre
10. 11. 2021 @ 19:00

Pripovedke ob peči: Slečene zgodbe

Pripovedovalski večer za odrasle v Škoparjevi hiši

Škoparjeva hiša
Odpovedano!

Erotične Slečene zgodbe bodo razvnele našo domišljijo! Pripovedovalca Barbara Zonta in Rok Kušlan nam bosta napletla nekaj romantično sanjavih, vročih in divjih, pa tudi šaljivih zgodb, za sočno glasbeno spremljavo na violini in kitari pa bosta poskrbela Jelena Ždrale in Andraž Polič.

3 nov Sre
3. 11. 2021 @ 18:00

Pogovor z umetnico Katjo Bogataj

Spremljevalni program razstave Zapredenost

Prost vstop

Vabljeni na pogovor z večmedijsko ustvarjalko in članico Združenja umetnikov Škofja Loka Katjo Bogataj, ki se v Galeriji Ivana Groharja predstavlja s konceptualno razstavo Zapredenost. Z umetnico se bo v muzejski dnevni sobi Loškega muzeja pogovarjal kustos Boštjan Soklič.

27 okt Sre
27. 10. 2021 @ 18:00

Prvi slovenski umetniški fotograf Avgust Berthold

Pogovor z Matejem Vozličem

Prost vstop

Kustos razstave Foto Loka Miha Colner se bo o Avgustu Bertholdu, začetniku avtorske fotografije na Slovenskem, pogovarjal z njegovim dedičem, arhitektom Matejem Vozličem, ki si je s partnerko v Bertholdovem nekdanjem fotografskem ateljeju v Ljubljani uredil delovni studio.

20 okt Sre
20. 10. 2021 @ 18:00

Vsa življenja Toneta Mlakarja

Pogovor s Simonom Mlakarjem in ogled filma

Prost vstop

Umetnostna zgodovinarka Nina Misson se bo o življenju in delu vsestranskega ustvarjalca Toneta Mlakarja pogovarjala z njegovim sinom, umetnikom Simonom Mlakarjem, nato pa si bomo ogledali še celovečerni dokumentarni film Vsa življenja Toneta Mlakarja režiserja Marka Cvejića iz leta 2017.

9 okt Sob
9. 10. 2021 @ 10:00

Pravljica v galeriji

Živalski živ žav

Škoparjeva hiša
Prost vstop

Na sobotnem pravljičnem potepu, ki bo namesto v galeriji potekal v Škoparjevi hiši na grajskem vrtu, bomo s Petro Rok in Anjo Kocman iz Pripovedovalske skupine Vodnikovih 9 spoznali slona in miško, leva in osla, opico in krokodila, rekli bomo pa tudi kakšno o prav posebnem mačku.

8 okt Pet
8. 10. 2021 @ 17:00

Od zrna do kruha

Delavnica peke kruha

Škoparjeva hiša
Prost vstop

Na delavnici, ki bo potekala v okviru letošnjih Dnevov evropske kulturne dediščine in projekta Naša kuhna, bo mojster pek prikazal postopek zamesitve kruha, nato pa bomo sami oblikovali svoj košček testa in ga spekli v krušni peči Škoparjeve hiše. Ogledali si bomo tudi etnološke zbirke ter spoznali nekdanjo prehrano in bivalno kulturo kajžarjev in malih kmetov.

6 okt Sre
6. 10. 2021 @ 19:00

Pripovedke ob peči: Čudežna moč žensk

Pripovedovalski večer za odrasle v Škoparjevi hiši

Škoparjeva hiša
Prost vstop

Štiri ženske različnih generacij prinašajo več kot štiri različne ženske zgodbe in pravljice. Svojim junakinjam so dale glas, da so izstopile iz sence in spregovorile o ženskih usodah. Vabljeni na pripovedke ob peči!

Deli naprej