Pretekli dogodki

3 jun Sob
3. 6. 2023 @ 11:00

Vodeni ogled cerkve Marijinega oznanjenja v Crngrobu

Cerkev Marijinega oznanjenja v Crngrobu
Prost vstop

Ste vedeli, da je cerkev Marijinega oznanjenja v Crngrobu ena najstarejših romarskih cerkva na Slovenskem in ena od treh evropskih cerkva, v katerih hranijo kitovo rebro? Te in številne druge zanimivosti lahko izveste na javnem vodstvu po cerkvi!

24 maj Sre
Prost vstop

V Galeriji Ivana Groharja se z razstavo Izgubljeni dnevi predstavlja vizualni umetnik Erik Mavrič. Na ogled postavlja osem likovnih del, narisanih med letoma 2021 in 2023, od katerih jih je pol že prikazal na razstavi Dolgo črno poletje v lapidariju Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki, preostala štiri pa publiki prvič predstavlja prav v Škofji Loki.

21 maj Ned
Prost vstop

Loški muzej na letošnjem Dnevu prijateljstva sodeluje z delavnico, na kateri bomo razvijali ustvarjalne in športne spretnosti. Iz papirja bomo izdelali žoge, jih poslikali in okrasili z barvnim papirjem ter se z njimi preizkusili v metanju na koš!

20 maj Sob
20. 5. 2023 @ 17:00

Jata izkušenih ptic

Družbena koreografija v III. življenjskem obdobju

Prost vstop

Jata izkušenih ptic je skupina predstavnic tretjega življenjskega obdobja iz Kranja. Na srečanjih so med seboj delile spomine in zgodbe na življenje v mestu ter jih prelile v skupen zvočni posnetek prepletajočih se spominov. Na dogodku bomo dobili slušalke in se z Jato izkušenih ptic odpravili po poti zgodb na zvočni sprehod po Škofji Loki.

20 maj Sob
Prost vstop

Ob svetovnem dnevu čebel vas vabimo, da se s kustosinjo Mojco Šifrer Bulovec sprehodite po muzejski zbirki Tle se špeglajte lenuhi, po tej mali, marni muhi!, ki prikazuje življenjsko okolje kranjske sivke, člane čebelje družine in čebelje produkte ter načine, kako čebele in človek pridejo do njih. Opozarja tudi na pomen čebele pri opraševanju rastlin, njeno ogroženost zaradi onesnaževanja in podnebnih sprememb ter vlogo v slovenski kulturni dediščini.

17 maj Sre
17. 5. 2023 @ 18:00

Pogovor z Berkom

Cikel pogovorov z umetnicami in umetniki v Galeriji Franceta Miheliča

Prost vstop

Gost drugega v ciklu pogovorov z umetniki in umetnicami v Galeriji Franceta Miheliča bo škofjeloški slikar, grafik in pionir tehnike zračnega čopiča na Slovenskem Berko.