Pretekli dogodki

15 feb Čet
Prost vstop

Vabljeni na umetniške delavnice za seniorke in seniorje v Loškem muzeju!

Na delavnicah si bomo pripovedovali svoje in zgodbe iz muzejskih zbirk, vstopili v svet loških pripovedk in se preko njih naučili umetniškega izraza skozi telo.

Delavnice so brezplačne, potrebno ni nobeno posebno predznanje.

14 feb Sre
14. 2. 2024 @ 19:00

Pripovedke ob peči: Mateja Fi

Po poti sonca – pripovedovalsko-glasbeni večer

Škoparjeva hiša
Prost vstop

Po poti sonca so povedke brezčasne in pesmi jasne. So vsebine, ki bodre srce in dajejo polet, da gremo naprej po poti sonca. Program združuje pravljice, ljudske in avtorske pesmi, zvočno vzdušje s sodobnim prilivom.

Izvajalka Mateja Fi je vrsto let posvetila poustvarjanju ljudskih pesmi. V zadnjih letih po Sloveniji gostuje ne le s predstavami, koncerti in ustvarjalnimi delavnicami za vse generacije, ampak tudi s svojskimi glasbeno obogatenimi pravljičnimi večeri za vse generacije.

8 feb Čet
Prost vstop

V Loškem muzeju na kulturni praznik pripravljamo pester program za najrazličnejše obiskovalce. Vstop je prost, obiščete nas lahko na lokacijah:

od 10.00 do 17.00 Loški muzej Škofja Loka, Škoparjeva hiša,
Galerija Ivana Groharja, Galerija Franceta Miheliča

od 10.00 do 18.00 Dvorec Visoko (stalne zbirke)

od 11.00 do 22.00 Dom Cankarjevega bataljona v Dražgošah (stalna zbirka o življenju v Dražgošah pred in med drugo svetovno vojno ter po njej) 

1 feb Čet
1. 2. 2024 @ 10:00

Jata izkušenih ptic Škofja Loka

Delavnice za seniorke in seniorje

Prost vstop

Na delavnicah si bomo pripovedovali svoje in zgodbe iz muzejskih zbirk, vstopili v svet loških pripovedk in se preko njih naučili umetniškega izraza skozi telo – sestavljali bomo plesne in gledališke kompozicije ter še veliko več.

Delavnice bosta vodila koreografinja Ajda Tomazin in igralec Rok Kravanja, pridružile pa se nam bodo tudi kustosinje in kustosa Loškega muzeja. Na podlagi tehnik, ki sta jih avtorja razvila pri delu s predstavniki tretjega življenjskega obdobja, bomo spomine, izkustva in uvide udeleženk in udeležencev spletli v skupno zgodbo ter ustvarili gibalno-pripovedno predstavo z naslovom Jata izkušenih ptic _ Škofja Loka, ki bo poletela konec aprila 2024.

27 jan Sob
27. 1. 2024 @ 11:00

Ustvari svoj avtoportret!

Muzejska slikarska delavnica za otroke in družine

Prost vstop

Pridružite se nam na prvi muzejski delavnici za otroke v novem letu! Tokrat se bomo pozabavali z barvami in čopiči! Osredotočili se bomo na portretno slikarstvo in si za navdih ogledali različne vrste portretov iz umetnostnozgodovinske zbirke Loškega muzeja, ...

27 jan Sob
4–6 EUR

Preživite dopoldne na Loškem gradu! Vsako zadnjo soboto v mesecu se lahko z muzejskim vodnikom odpravite na ogled stalnih zbirk ter spoznate bogato naravno in kulturno dediščino Škofjeloškega, nato pa se s kuponom odpravite še v Grajsko kavarno Škofja Loka na kavo in odličen razgled na srednjeveško mesto.

26 jan Pet
Prost vstop

V Galeriji Ivana Groharja se bo 26. 1. 2024 ob 18. uri s svojimi deli predstavila sodobna vizualna umetnica Nina Koželj. Kot samostojna ustvarjalka na področju kulture že vrsto let sodeluje pri raznovrstnih umetniških projektih, njen umetniški opus pa v večji meri zaznamujejo prostorske instalacije, v katerih posega po raznih medijih. 

25 jan Čet
25. 1. 2024 @ 18:00

Jata izkušenih ptic Škofja Loka

Umetniške delavnice za seniorke in seniorje v Loškem muzeju

Prost vstop

Vabljeni na predstavitev sklopa umetniških delavnic, na katerih si bomo pripovedovali svoje in zgodbe iz muzejskih zbirk, vstopili v svet loških pripovedk in se preko njih naučili umetniškega izraza skozi telo, sestavljali plesne ter gledališke kompozicije ter še veliko več.