Pretekli dogodki

1 okt Pet
Prost vstop

V okviru letošnjih Dnevov evropske kulturne dediščine, ki jih zaznamuje tema Dober tek!, in projekta treh gorenjskih muzejev Naša kuhna kustos za arheologijo Jože Štukl pripravlja predavanje, na katerem bo skušal ob pomoči najstarejših zgodovinskih virov osvetliti začetke pivovarstva in vinarstva na ozemlju Loškega gospostva.

24 sep Pet
Odpovedano!

Kustosinja za etnologijo Mojca Šifrer Bulovec bo v Dvorcu Visoko predstavila narodno nošo, ki se je kot kostum za posebne priložnosti začela razvijati sredi 19. stoletja med narodno zavednimi tržani in meščani. Vanjo se je pogosto oblekla tudi Franja Tavčar.

22 sep Sre
Prost vstop

Vabljeni na odprtje razstave večmedijske umetnice Katje Bogataj, članice Združenja umetnikov Škofja Loka in predstavnice likovnih ustvarjalcev mlajše generacije, ki se bo v Galeriji Ivana Groharja predstavila s konceptualnim projektom Zapredenost.

15 sep Sre
15. 9. 2021 @ 18:00

Pletarstvo – oplet tradicije

Odprtje razstave

Prost vstop

Vabljeni na odprtje razstave, ki predstavlja zaključek poglobljenega raziskovanja pletarstva na Škofjeloškem in širšem Gorenjskem ter bo na ogled v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka in Okroglem stolpu Loškega gradu.

8 sep Sre
8. 9. 2021 @ 18:00

Pogovor s Simonom Mlakarjem

Spremljevalni program razstave To je naše vesolje

Prost vstop

Vabljeni na pogovor z loškim likovnim ustvarjalcem in članom Združenja umetnikov Škofja Loka Simonom Mlakarjem, ki se v Galeriji Ivana Groharja predstavlja s konceptualno razstavo To je naše vesolje. Z umetnikom se bo pogovarjal kustos Boštjan Soklič.

4 sep Sob
4. 9. 2021 @ 10:00

Fotografska delavnica: camera obscura z Janezom Pelkom

Spremljevalni program razstave Foto Loka

Prost vstop

V okviru spremljevalnega programa razstave Foto Loka vas vabimo na delavnico camere obscure, ki jo bo vodil fotograf Janez Pelko. Kratkemu uvodnemu predavanju bo sledil praktični del izdelave kamere, fotografiranje, razvijanje fotografij v temnici in pregled končnih izdelkov.

26 avg Čet
Prost vstop

Umetnostna zgodovinarka Nina Misson bo v Šubičevi hiši predstavila vsestranskega fotografa, predavatelja in pedagoga Vlastjo Simončiča. Osredotočila se bo zlasti na eksperimentalno plat njegovega fotografskega ustvarjanja ter njegovo vlogo pedagoga in utemeljitelja t. i. slovenske metode poučevanja fotografije brez uporabe fotografskega aparata.

21 avg Sob
21. 8. 2021 @ 15:00

Impresionizem na grajskem vrtu

Ustvarjalna delavnica

7,20 €

Najprej si bomo ogledali zgodnja dela Ivana Groharja, ki jih hranimo v muzeju, pa tudi reprodukcije njegovih najslovitejših umetnin in del njegovih sodobnikov ter tako spoznali širše obdobje impresionizma pri nas. Nato se bomo odpravili na grajski vrt in se v ustvarjanju po načelih impresionizma preizkusili še sami. Vabljeni!

7 avg Sob
Prost vstop

Vabljeni na vodstvo po čebelarski zbirki, na katerem vam bomo predstavili zgodovino čebelarjenja in kulturno dediščino v povezavi s čebelami. Spoznali boste čebeljo družino in čebelje panje, njihove produkte in vlogo, ki jo imajo medonosne čebele pri opraševanju rastlin. Skupaj se bomo sprehodili tudi po učni poti kranjske sivke.

Deli naprej