Pretekli dogodki

25 mar Sob
25. 3. 2023 @ 10:00

Crngrobska matineja

Ogled cerkve, koncert in druženje ob zaključku projekta Crngrob naokrog

Cerkev Marijinega oznanjenja v Crngrobu
Prost vstop

Ob zaključku projekta Crngrob naokrog vas vabimo na crngrobsko matinejo! Začeli bomo z vodenim ogledom cerkve Marijinega oznanjenja v Crngrobu, nato prisluhnili koncertu in druženje sklenili ob domačih dobrotah, renesančnem plesu in izmenjavi nadaljnjih projektnih idej.

18 mar Sob
Prost vstop

Kustosinja Biljana Ristić nas bo vodila po zbirki, ki predstavlja pisatelja, politika in gospodarstvenika Ivana Tavčarja ter njegovo ženo, politično aktivistko in humanitarko Franjo Tavčar. Posebno mesto v zbirki zavzemata zibelka, darilo kraljeve družine Karađorđević Franji Tavčar, in bogata knjižnica iz dvorca na Visokem v Poljanski dolini, kjer sta zakonca preživljala svoj prosti čas.

17 mar Pet
17. 3. 2023 @ 18:00

Tone Mlakar: Odtisi časa

Odprtje razstave fotografij v Kavarni Visoko

Prost vstop

Vabljeni na odprtje razstave fotografij Toneta Mlakarja Odtisi časa, ki jo v okviru Tavčarjevega leta pripravljamo v Dvorcu Visoko. Motivi dežele pod Blegošem, ki jih je v svoj objektiv ujel avtor ene izmed najpodrobnejših fotografskih kronik Škofje Loke z okolico, prikazujejo mnoge danes že izginule ali pozabljene prostore in metaforično ilustrirajo čas, ki je že minil.

15 mar Sre
15. 3. 2023 @ 19:00

Pripovedke ob peči: Bilo je nekoč na severu

Pripovedovalski večer za odrasle v Škoparjevi hiši

Škoparjeva hiša
Prost vstop

Tokrat v goste pride pripovedovalski kolektiv Tu in tam, ki se je pred tem kalil kot skupina Vodnikovih 9. Kakšne pravljice so izbrskali na severu? Za celo čustveno paleto jih je. Temne, vesele, solzave ... bizarne. Odkrivali bomo čudaški primer ali kdo je Giske. Kakšna je bila usoda velikanke in njenega ljubimca. V katerem lešniku hudič tiči? Kako je ženska dosegla svoje. Ali veste, kdo je Venera na nebu? Zakaj trola ni bilo na krstu?

4 mar Sob
4. 3. 2023 @ 15:00

O življenju in ilustracijah Iveta Šubica

Vodstvo po razstavi Ive Šubic – ilustrator in kulturni delavec za otroke

Prost vstop

Otroci vabljeni na sprehod skozi svet Ivetovih ilustracij. Prisluhnili boste zgodbam iz umetnikovega življenja, za povrh pa še kakšni iz knjig, ki jih je Ive ilustriral. Te zgodbe so malce drugačne, kot ste jih vajeni, zato nam bodo na pomoč priskočile lutke živali.

22 feb Sre
22. 2. 2023 @ 18:00

Goran Tomčić: O minljivosti v umetnosti

Predavanje o participativnem delu v umetnostni zgodovini in danes

Prost vstop

V Berlinu živeči hrvaški umetnik Goran Tomčić, ki se v Galeriji Ivana Groharja trenutno predstavlja z razstavo Pompom mreže Škofja Loka, se bo v svojem predavanju posvetil participativnemu delu v umetnostni zgodovini in danes.

15 feb Sre
15. 2. 2023 @ 19:00

Pripovedke ob peči: Katja Preša

Pripovedovalski večer za odrasle v Škoparjevi hiši

Škoparjeva hiša
Prost vstop

Svoj izbor pravljic bo pripovedovala Katja Preša, ena najbolj duhovitih pripovedovalk v slovenskem prostoru. Na pripovedovalsko pot je stopila z ekipo Za dva groša fantazije Radia Študent, z leti se je dodobra prekalila na številnih pripovedovalskih nastopih doma in v tujini. Z veseljem pripoveduje zgodbe tako otrokom kot odraslim, najraje take, obrnjene na hec.

8 feb Sre
Prost vstop

Preživite kulturni praznik v Loškem muzeju! Vstop bo prost, obiščete lahko Loški muzej, Škoparjevo hišo, Galerijo Ivana Groharja, Galerijo Franceta Miheliča, Dvorec Visoko, Dom Cankarjevega bataljona v Dražgošah in Muzej Žiri, program pa pripravljamo tudi v Domu čebelarjev Brode. Vabljeni!