Pretekli dogodki

17 jul Sob
7,20 €

Vabljeni na voden ogled zbirke Franceta Miheliča v srednjeveški Kašči, ki nas bo navdihnil za samostojno ustvarjanje na muzejskem dvorišču. Kot pravi grafiki bomo ustvarili manjšo naklado svojih grafik in se naučili tudi pravilno podpisovati grafične liste!

15 jul Čet
Prost vstop

Predavanje nas bo popeljalo od prvih omemb klekljanja na Slovenskem, prek pomena ustanov v Ljubljani, ki so ključno vplivale na razvoj klekljane slovenske čipke, ter vpetosti loškega območja v to dogajanje, vse do vpisa klekljanja čipk v Sloveniji na Unescov Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva leta 2018.

3 jul Sob
Prost vstop

Vabljeni na vodstvo po čebelarski zbirki, na katerem vam bomo predstavili zgodovino čebelarjenja in kulturno dediščino v povezavi s čebelami. Spoznali boste čebeljo družino in čebelje panje, njihove produkte in vlogo, ki jo imajo medonosne čebele pri opraševanju rastlin. Skupaj se bomo sprehodili tudi po učni poti kranjske sivke.

30 jun Sre
30. 6. 2021 @ 18:00

Pogovor z Barbaro Demšar

Spremljevalni program razstave Obsijani s soncem

Prost vstop

Vabljeni na pogovor z Barbaro Demšar ob njeni razstavi Obsijani s soncem, s katero se od 27. maja do 11. julija 2021 predstavlja v Galeriji Ivana Groharja. Z umetnico se bo pogovarjal kustos razstave Boštjan Soklič.

19 jun Sob
19. 6. 2021 @ 16:00

Muzejski mikser

Poletna muzejska noč, Evropski dnevi arheologije in Naša kuhna

Prost vstop

V soboto, 19. junija, v Loškem muzeju pripravljamo Muzejski mikser, popoldansko-večerni dogodek, v katerem bomo povezali Poletno muzejsko noč, Evropske dneve arheologije in Našo kuhno ter obiskovalkam in obiskovalcem končno tudi v živo pokazali vse muzejske novosti.

4 jun Pet
4. 6. 2021 @ 20:00

BIEN 2021 v Škofji Loki

Odprtje bienala tekstilne umetnosti

Prost vstop

V petek, 4. junija, ob 20.00 vas vabimo na odprtje bienala tekstilne umetnosti BIEN 2021 v Škofjo Loko. Program se bo začel pred Loškim muzejem, nato pa se bomo skupaj pomaknili še na trg pred Kaščo na Spodnjem trgu.

26 maj Sre
26. 5. 2021 @ 18:00

Barbara Demšar: Obsijani s soncem

Virtualno odprtje razstave

Na spletu
Prost vstop

Vabljeni na virtualno odprtje razstave Obsijani s soncem Barbare Demšar! Umetnica se bo v Galeriji Ivana Groharja predstavila z novejšim ciklom slik, ki se navezuje na njeno doživljanje narave in naravnih pojavov, sestavlja pa ga petnajst del srednjega formata, naslikanih v tehniki akrila na platno.

18 maj Tor
18. 5. 2021 @ 10:00

Mednarodni muzejski dan 2021

Prost vstop, spletni program in razstava plakatov

Prost vstop

Na mednarodni muzejski dan, 18. maja 2021, lahko Loški muzej obiščete brezplačno, pripravljamo pa tudi spletni program in sodelujemo na urbani razstavi plakatov slovenskih muzejev po Ljubljani.

Deli naprej