Pretekli dogodki

2 sep Sob
2. 9. 2023 @ 11:00

Vodeni ogled cerkve Marijinega oznanjenja v Crngrobu

Cerkev Marijinega oznanjenja v Crngrobu
Prost vstop

Ste vedeli, da je cerkev Marijinega oznanjenja v Crngrobu ena najstarejših romarskih cerkva na Slovenskem in ena od treh evropskih cerkva, v katerih hranijo kitovo rebro? Te in številne druge zanimivosti lahko izveste na javnem vodstvu po cerkvi!

2 sep Sob
Prost vstop

Vabljeni na vodstvo po razstavi Marjan Žitnik - industrijski oblikovalec na kateri poleg končnih izdelkov predstavljamo tudi skice, načrte, modelčke, prototipe in fotografije iz Žitnikovega arhiva, s pomočjo katerih osvetljujemo proces industrijskega oblikovanja, ki sicer ostane skrit.

26 avg Sob
Cena vstopnice: odrasli 6 EUR, seniorji (65+) 5 EUR, dijaki in študenti 4 EUR (vključuje vstopnico v muzej, vodenje in kavo po izboru v Grajski kavarni Škofja Loka).

Preživite dopoldne na Loškem gradu! Vsako zadnjo soboto v mesecu se lahko z muzejskim vodnikom odpravite na ogled stalnih zbirk ter spoznate bogato naravno in kulturno dediščino Škofjeloškega, nato pa se s kuponom odpravite še v Grajsko kavarno Škofja Loka na kavo in odličen razgled na srednjeveško mesto.

17 jul Pon
17. 7. — 21. 7. 2023

Muzejske počitniške delavnice

za otroke od 1. do 5. razreda

20 EUR / dan

Poleti bodo v Loškem muzeju potekale enotedenske delavnice za otroke od 1. do 5. razreda. Delavnice bodo potekale od 17. do 21. 7. 2023 od 9.00 do 13.00. Cena je 20 evrov na dan.

14 jul Pet
14. 7. 2023 @ 18:00

Voden ogled muzejskih zbirk na Dvorcu Visoko

S kustosinjo Biljano Ristić

Prost vstop

V družbi kustosinje Biljane Ristić boste spoznali Kalanovo rodbino, ki je na Visokem gospodarila od sredine 17. pa skoraj do konca 19. stoletja, ter Ivana in Franjo Tavčar, ki sta za visoško domačijo skrbela 45 let in sta tudi pokopana v družinski grobnici nedaleč od dvorca.