Pretekli dogodki

16 maj Čet
Prost vstop

Intermedijska umetnica Sanela Jahić je večletni projekt (2018 -2020) The Labour of Making Labour Disappear (Delati zginotje delanja) zasnovala v duhu družbenih sprememb in vse večje avtomatizacije družbe. Vrsto let se že sistematično ukvarja z raziskovanjem odnosa med človekom in strojem ter posledično z vprašanji dela, delavca in kapitala. Zdaj je raziskovanje prenesla še v polje umetnosti. Lotila se je družbenega in umetniškega eksperimenta, pri katerem se je osredotočila na lastno umetniško ustvarjanje kot primer delovnega procesa. Postavila si je vprašanje, kakšno bi bilo njeno umetniško delo, če bi ga namesto nje zasnoval stroj.

16 apr Tor
Prost vstop

Ob raziskovanju v okviru študijskega krožka Ločanke se letos posvečamo raziskovanju dela kustosinj, arhivark, umetnic in upravnih delavk. Če vas zanima, kdo so bile te ženske, se nam pridružite na naslednjem študijskem krožku Ločanke.

13 apr Sob
Prost vstop

Pridite spoznavat bogato muzejsko dediščino na malo drugačen način. Običajno se predmetov v muzeju ne smemo dotikati, tokrat pa bomo počeli ravno to. Od blizu si bomo ogledali vsakega in prisluhnili njegovi zgodbi.

26 mar Tor
Prost vstop

Ob raziskovanju v okviru študijskega krožka Ločanke se zaradi jubileja muzeja letos posvečamo raziskovanju dela kustosinj, arhivark, umetnic in upravnih delavk.

Deli naprej