Izložbe domišljije 2018

Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

1.-31. 12. 2018

Staro mestno jedro Škofje Loke

Izložbe domišljije so projekt povezovanja organizacij in posameznikov s področja kulture, umetnosti, rokodelstva in prodaje unikatnih izdelkov s Škofjeloškega. Na prodajnih razstavah na različnih lokacijah po starem mestnem jedru Škofje Loke se tako predstavljajo umetniki, rokodelci, fotografi, ilustratorji, oblikovalci in vam svoje izdelke ponujajo na ogled in v nakup. Poleg razstav skozi cel mesec pripravljamo tudi različne spremljevalne dogodke, na katerih se lahko družite z nami, ustvarjate ali se naučite kaj novega.

Zgodba Izložb domišljije se je pričela v letu 2015. Na prvih Izložbah domišljije so sodelovale 4 organizacije - Loški muzej Škofja Loka, Sokolski dom Škofja Loka, Rokodelski center DUO Škofja Loka in Zavod Tri, v letošnjem letu pa se med Izložbe domišljije uvršča že 15 lokacij - Loški muzej Škofja Loka (ki vodi in koordinira projekt) z Galerijo Ivana Groharja in Muzejsko prodajalno, Sokolski dom Škofja Loka, Rokodelski center DUO Škofja Loka, Kreativni center Kreativnice (oba pod okriljem Razvojne agencije Sora), Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, Atelje Amuse, Trgovinica Rozamunda, Delavnica Moj Dom, Turistično društvo Škofja Loka, Trgovina Paleta, Čipke Mojca, Jesharna, Kavarna Vahtnca, Kavarna in slaščičarna Homan.

Za prepoznavno podobo Izložb domišljije skrbi oblikovalka Ana Bassin, za vsakoletno posebno okrasitev naših fasad pa akademski kipar Matej Bizovičar.

Namen Izložb domišljije je promocija ustvarjalnosti na Škofjeloškem pa tudi oživljanje starega mestnega jedra in spodbujanje odgovornega potrošništva ter lokalnih nakupov. Ponujajo celostno izkušnjo novoletnega obdarovanja in ozaveščeno potrošništvo, zelo drugačno od prenatrpanih trgovskih centrov. Izložbe domišljije namreč prepletajo odkrivanje srednjeveških ulic in trgov Škofje Loke, sproščene pogovore z ustvarjalci in premišljeno izbiro unikatnega darila za naše najbližje.

Projekt koordinirata Simona Žvanut in Marija Demšar.

Odprtje Izložb domišljije, 2015 <em>Foto: Arhiv Loški muzej Škofja Loka</em>
Odprtje Izložb domišljije, 2015 Foto: Arhiv Loški muzej Škofja Loka
Izložbe domišljije v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka <em>Foto: Aleksander Jesenovec</em>
Izložbe domišljije v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka Foto: Aleksander Jesenovec
+11Rokodelski center DUO Škofja Loka. Za okrasitev fasad Izložb domišljije skrbi akademski slikar Matej Bizovičar. <em>Foto: Katja Korošec</em>
Rokodelski center DUO Škofja Loka. Za okrasitev fasad Izložb domišljije skrbi akademski slikar Matej Bizovičar. Foto: Katja Korošec
Galerija Ivana Groharja 2017. Kustosinja razstave Jana Fojkar <em>Foto: Katja Korošec</em>
Sokolski dom Škofja Loka <em>Foto: Katja Korošec</em>
MojDom. Nina Vastl <em>Foto: Katja Korošec</em>
Rozamunda <em>Foto: Katja Korošec</em>
Amuse <em>Foto: Katja Korošec</em>
Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka <em>Foto: Katja Korošec</em>
Pogostitev v Sokolskem domu, 2016
Izložbe domišljije 2016
Za podobo Izložb domišljije skrbi Ana Bassin <em>Foto: Ana Bassin</em>
Za podobo Izložb domišljije skrbi Ana Bassin <em>Foto: Ana Bassin</em>
Za podobo Izložb domišljije skrbi Ana Bassin <em>Foto: Ana Bassin</em>