Izložbe domišljije 2020

Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

Izložbe domišljije <em>Foto: Ilustracija in oblikovanje: Ana Bassin</em>
Izložbe domišljije Foto: Ilustracija in oblikovanje: Ana Bassin

Galerija Ivana Groharja
27. 11. 2020-17. 1. 2021

Od 19. do 23. 12. je Galerija Ivana Groharja odprta (odpiralni čas)!

Izložbe domišljije so projekt povezovanja organizacij in posameznikov s področja kulture, umetnosti, rokodelstva in prodaje unikatnih izdelkov s Škofjeloškega. Na prodajnih razstavah na različnih lokacijah po starem mestnem jedru Škofje Loke se tako predstavljajo umetniki, rokodelci, fotografi, ilustratorji, oblikovalci in svoje izdelke ponujajo na ogled in v nakup.

Na letošnjih Izložbah domišljije sodelujejo: Rokodelski center DUO Škofja Loka (razstava rokodelskih izdelkov), Kreativnice (sodobni tekstilni izdelki), Galerija Ivana Groharja (muzejska trgovina Loškega muzeja in umetniška dela loških umetnikov), Sokolski dom Škofja Loka (fotografska razstava), Knjižnica Ivana Tavčarja (Mladinski oddelek), Rozamunda, Atelje AMUSE, Trgovina Paleta, Trgovina Čipke Mojca, Sanjski šopek, Kavarna in galerija Pr' Pepet, Jesharna, Kavarna in slaščičarna Homan, Pilarna in Vahtnca.

Namen Izložb domišljije je promocija ustvarjalnosti na Škofjeloškem pa tudi oživljanje starega mestnega jedra in spodbujanje odgovornega potrošništva ter lokalnih nakupov. Ponujajo celostno izkušnjo novoletnega obdarovanja in ozaveščeno potrošništvo, zelo drugačno od prenatrpanih trgovskih centrov, saj prepletajo odkrivanje srednjeveških ulic in trgov Škofje Loke, sproščene pogovore z ustvarjalci in premišljeno izbiro unikatnega darila za naše najbližje.

V letu 2020 Izložbe domišljije koordinira Rokodelski center DUO Škofja Loka (Razvojna agencija Sora). Za njihovo prepoznavno podobo skrbi oblikovalka Ana Bassin, za vsakoletno posebno okrasitev fasad sodelujočih organizacij pa akademski kipar Matej Bizovičar.