Izložbe domišljije 2019

Prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

30. 11.-31. 12. 2019

Staro mestno jedro Škofje Loke

Izložbe domišljije so projekt povezovanja organizacij in posameznikov s področja kulture, umetnosti, rokodelstva in prodaje unikatnih izdelkov s Škofjeloškega. Na prodajnih razstavah na različnih lokacijah po starem mestnem jedru Škofje Loke se tako predstavljajo umetniki, rokodelci, fotografi, ilustratorji, oblikovalci in vam svoje izdelke ponujajo na ogled in v nakup. Poleg razstav skozi cel mesec pripravljamo tudi različne spremljevalne dogodke, na katerih se lahko družite z nami, ustvarjate ali se naučite kaj novega.

Zgodba Izložb domišljije se je začela v letu 2015. Na prvih Izložbah domišljije so sodelovale 4 organizacije - Loški muzej Škofja Loka, Sokolski dom Škofja Loka, Rokodelski center DUO Škofja Loka in Zavod Tri, zdaj pa se med Izložbe domišljije uvršča že 15 lokacij - Loški muzej Škofja Loka z Galerijo Ivana Groharja in Muzejsko prodajalno, Rokodelski center DUO Škofja Loka (ki vodi in koordinira projekt), Kreativni center Kreativnice (oba pod okriljem Razvojne agencije Sora), Sokolski dom Škofja Loka, Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, Atelje Amuse, Trgovinica Rozamunda, Trgovina Paleta, Čipke Mojca, Jesharna, Kavarna Vahtnca, Kavarna in slaščičarna Homan, Pilarna in pivnica Pr' Pepet.

Namen Izložb domišljije je promocija ustvarjalnosti na Škofjeloškem pa tudi oživljanje starega mestnega jedra in spodbujanje odgovornega potrošništva ter lokalnih nakupov. Ponujajo celostno izkušnjo novoletnega obdarovanja in ozaveščeno potrošništvo, zelo drugačno od prenatrpanih trgovskih centrov. Izložbe domišljije namreč prepletajo odkrivanje srednjeveških ulic in trgov Škofje Loke, sproščene pogovore z ustvarjalci in premišljeno izbiro unikatnega darila za naše najbližje.

V letu 2019 Izložbe domišljije koordinira Rokodelski center DUO (Razvojna agencija Sora). Za njihovo prepoznavno podobo skrbi oblikovalka Ana Bassin, za vsakoletno posebno okrasitev fasad sodelujočih organizacij pa akademski kipar Matej Bizovičar.

Podrobnejše informacije o posameznih lokacijah, odpiralnih časih, nagradni igri in spremljevalnem programu najdete v spodnji zloženki ter na Facebooku in Instagramu Izložb domišljije.

Za podobo Izložb domišljije skrbi Ana Bassin <em>Foto: Ana Bassin</em>
Za podobo Izložb domišljije skrbi Ana Bassin Foto: Ana Bassin
Izložbe domišljije 2019
Izložbe domišljije 2019

Prenesi datoteke