Novice

Ponedeljek, 27. september 2021

Dnevi evropske kulturne dediščine in Teden kulturne dediščine

25. 9.–9. 10. 2021

Začeli so se 31. Dnevi evropske kulturne dediščine in 9. Teden kulturne dediščine, v okviru katerih bo po Sloveniji in v zamejstvu organiziranih več kot 350 dogodkov na temo Dober tek!. V Loškem muzeju pripravljamo predavanje o pivovarstvu in vinarstvu na Loškem ter delavnico peke kruha v Škoparjevi hiši.

Petek, 24. september 2021

Špitalska cerkev na Spodnjem trgu v Škofji Loki

Špitalska cerkev je bila zgrajena po velikem požaru, ki je leta 1698 prizadel Spodnji trg. Trenutno na njej izvajajo nujna vzdrževalna dela kot del prizadevanj za oživitev Spodnjega trga in cerkve, ki je bila sicer v preteklosti le redko odprta za javnost.

Torek, 21. september 2021

Brezmadežna na prižnici v Crngrobu

Romarska cerkev Marijinega oznanjenja v Crngrobu ima bogato baročno notranjo opremo, med drugim tudi stranski oltar sv. Lucije, na katerem stoji zanimiv kip Brezmadežne z detetom v desnici in žezlom v levici.

Petek, 17. september 2021

Novo v videoarhivu

Pogovor s Simonom Mlakarjem

V našem spletnem videoarhivu si lahko ogledate pogovor kustosa Boštjana Sokliča z umetnikom Simonom Mlakarjem ob njegovi razstavi To je naše vesolje, ki je bila v Galeriji Ivana Groharja na ogled od 21. julija do 12. septembra 2021.

Torek, 14. september 2021

Festival fotografije Maribor

Na Festivalu fotografije Maribor z izbranimi avtorji s pregledne fotografske razstave Foto Loka: Ustvarjanje zgodovine fotografije Škofje Loke prvič sodeluje tudi Loški muzej Škofja Loka.

Torek, 14. september 2021

Najstarejše ognjišče na Loškem

V jami Kevderc na pobočju Lubnika, ki poleg Lubniške jame velja za najvišje ležeče eneolitsko jamsko najdišče v Sloveniji, je bilo odkrito najstarejše ognjišče na Loškem.

Ponedeljek, 13. september 2021

Izpolnjevanje pogoja PCT za obisk muzeja

Obveščamo vas, da morajo v skladu z vladnim Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 tudi obiskovalke in obiskovalci muzeja izpolnjevati pogoj PCT.

Četrtek, 9. september 2021

Novo v videoarhivu

Predavanje o fotografu Vlastji Simončiču

V spletnem videoarhivu si lahko ogledate posnetek predavanja umetnostne zgodovinarke Nine Misson o vsestranskem fotografu, predavatelju in pedagogu Vladimirju Vlastji Simončiču.