Novice

Petek, 8. januar 2021

Loški muzej se ponovno zapira

Ukrep velja od 9. januarja 2021

Glede na včerajšnji vladni odlok se Loški muzej Škofja Loka v soboto, 9. januarja 2021, za obiskovalke in obiskovalce ponovno zapira.

Torek, 5. januar 2021

Iščemo najemnika lokala

Objavljamo razpis za oddajo lokala na Loškem gradu v najem, in sicer za opravljanje gostinske dejavnosti kavarne in organiziranje prireditev, primernih muzejski dejavnosti in lokaciji.

Ponedeljek, 4. januar 2021

Rog izobilja

Rog izobilja je v sodobnih upodobitvah in razumevanju rogu podobna pletena košara, ki so jo v preteklosti tradicionalno uporabljali za transport in hrambo sadja ter drugih darov narave, v klasični antiki pa je bil simbol rodovitnosti, obilja, radodarnosti, prehrane, bogastva in sreče.

Četrtek, 31. december 2020

Loški muzej odprt do 12. januarja

Loški muzej ostaja odprt do vključno 12. januarja 2021, in sicer po zimskem odpiralnem času z nekaj prazničnimi prilagoditvami, Galerija Ivana Groharja pa ostaja zaprta.

Torek, 29. december 2020

Slikarstvo Franceta Pavlovca

Slikar France Pavlovec sodi med vidnejše in najbolj kvalitetne slovenske krajinarje po Ivanu Groharju in Rihardu Jakopiču, nekaj njegovih del hranimo tudi v Loškem muzeju.

Ponedeljek, 28. december 2020

Loški muzej odprt do 5. januarja 2021

Loški muzej ostaja odprt do vključno 5. januarja 2021, in sicer po zimskem odpiralnem času z nekaj prazničnimi prilagoditvami, Galerija Ivana Groharja pa ostaja zaprta.

Sreda, 23. december 2020

Zgodnja zgodovina pletarstva

Pletarstvo je ena najstarejših in najbolj razširjenih rokodelskih dejavnosti. Sega namreč v same začetke človeštva, razvilo pa se je na skoraj vseh koncih sveta ter v skoraj vseh zgodovinskih družbah in civilizacijah.

Sreda, 23. december 2020

Galerija Ivana Groharja se zapira

Izložbe domišljije ponovno na spletu

Galerija Ivana Groharja, kjer poteka prodajna razstava umetniških del in muzejskih spominkov Izložbe domišljije, se s 24. decembrom 2020 zapira. Nakupi bodo vseeno možni prek spleta in z osebnim prevzemom.