Novice

Petek, 22. januar 2021

Loški muzej se ponovno odpira

Ukrep velja od 23. januarja 2021

Loški muzej se za obiskovalke in obiskovalce odpira v soboto, 23. januarja, Galerija Ivana Groharja zaradi priprave nove razstave Maruše Štibelj Kronično pozni v četrtek, 28. januarja 2021.

Četrtek, 21. januar 2021

Letni program 2021

Objavljamo program Loškega muzeja za leto 2021, v katerem nadaljujemo sistematično prenovo stalnih zbirk v skladu s sodobnimi muzejskimi smernicami ter konceptualno zaokrožen razstavni program, ki smo ga v preteklih letih nadgradili glede na prizorišča, usmeritve in naloge muzeja.

Ponedeljek, 18. januar 2021

Slikarski svet Pavla Florjančiča

Slikar Pavel Florjančič je popolnoma predan tihožitni tematiki. Prodornost njegovega jasnega, do konca izčiščenega vpogleda v skrivnostni svet razporejene predmetnosti, je v kontekstu slikarskega podajanja prostorske intime izjemna. 

Torek, 12. januar 2021

Gorenjevaško in Hotaveljsko skozi čas

Prispevek Loškega muzeja v zborniku

Kustosinja Loškega muzeja Biljana Ristić je v soavtorstvu s Silvom Pivkom napisala dva prispevka za zbornik Gorenjevaško in Hotaveljsko skozi čas, ki predstavlja to območje skozi različna zgodovinska obdobja in vsebinske sklope.

Torek, 12. januar 2021

Dražgoše 2021

Video namesto pohoda in proslave

Loški muzej Škofja Loka je z bogatim fotografskim gradivom iz druge svetovne vojne sodeloval pri pripravi videa o medvojnem dogajanju v vasi Dražgoše.

Torek, 12. januar 2021

Černi suženj, černi vitez

O loškem grbu na Radiu Študent

Na spletu lahko prisluhnete oddaji Radia Študent Odprti termin za kulturo, v kateri je kustosinja Loškega muzeja Biljana Ristić podala kratek zgodovinski pregled upodobitev loškega grba.

Ponedeljek, 11. januar 2021

Duhovni intimizem Mojce Pintar

Mojca Pintar spada med zanimivejše likovne osebnosti na Loškem. Svoje likovne zamisli prepričljivo konkretizira, jih v sosledju sklopov vsebinsko-formalno razširja in poglablja, ob tem pa brez sentimentalnosti izpostavlja osebna občutja, ki so arhaična in vizionarska.