Novice

Petek, 4. december 2020

Izložbe domišljije na spletu

Ponudba spominkov in umetniških del

Na spletu si lahko ogledate ponudbo muzejskih spominkov ter umetniških del loških umetnic in umetnikov, ki jih ponujamo v okviru letošnjih Izložbe domišljije.

Torek, 1. december 2020

Loški muzej ostaja zaprt

Zaradi ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa ostajata Loški muzej Škofja Loka in Galerija Ivana Groharja za obiskovalke in obiskovalce do nadaljnjega zaprta. 

Ponedeljek, 30. november 2020

Sodelovali smo ...

Sodelovali smo pri pripravi prispevka o življenju in delu Franje Tavčar za revijo za ustvarjalno preživljanje prostega časa Prostočasnik.

Ponedeljek, 30. november 2020

Irena Jeras Dimovska

Čutne prispodobe

Med sodobnimi likovnimi ustvarjalkami in ustvarjalci na Gorenjskem s svojim opusom zagotovo izstopa Irena Jeras Dimovska, slikarka, konservatorsko-restavratorska svetnica in članica Združenja umetnikov Škofja Loka.

Petek, 27. november 2020

Izložbe domišljije

Virtualno odprtje in nakupovanje

Izložbe domišljije, prodajne razstave umetnikov in rokodelcev, letos odpiramo virtualno! Tako bodo do sprostitve ukrepov potekali tudi nakupi.

Ponedeljek, 23. november 2020

Peter Jovanovič

Novodobni ljudski podobar in rezbar

Med peščico ustvarjalcev, ki s svojimi deli resnično zaznamujejo loški likovni prostor od 60. let prejšnjega stoletja do danes, je brez dvoma na vidnem mestu Peter Jovanovič, likovni samorastnik iz Poljanske doline.

Četrtek, 19. november 2020

Tone Mlakar, fotograf

1921–2020

Tone Mlakar je bil vsestranski ustvarjalec, ki se je v svoji karieri ljubiteljsko, a z vso resnostjo in vnemo ukvarjal tudi s fotografijo. Javnost ga kot fotografa verjetno najbolj pozna po slikovitih podobah Škofje Loke in okolice, zato njegov dolgoleten opus zasluženo predstavlja eno najbolj podrobnih fotografskih kronik mesta in njegovih prebivalcev.

Sreda, 18. november 2020

Virtualno odprtje razstave Foto Loka

Ustvarjanje zgodovine fotografije Škofje Loke

Oglejte si virtualno odprtje razstave Foto Loka, ki zajema več kot stoletje dolgo obdobje fotografije v Škofji Loki in se osredotoča predvsem na odnos umetnikov fotografov do njihovega neposrednega okolja, do mesta oziroma prostora, v katerem živijo.

Sreda, 18. november 2020

Marijino kronanje Štefana Šubica iz leta 1849

Med likovnimi deli podobarske delavnice Šubic iz Poljan, ki jih hranimo v Loškem muzeju, zaradi nenavadne ikonografije zagotovo izstopa oltarna slika Štefana Šubica iz leta 1849, izdelana za potrebe cerkve sv. Lucije v Dražgošah.