Arhiv razstav

Četrtek, 1. december 2022

Izložbe domišljije 2022

Na Izložbah domišljije v Galeriji Ivana Groharja smo na ogled in v nakup ponudili izdelke in spominke iz muzejske trgovine, ki so jih navdihnile zbirke in razstave Loškega muzeja, ter umetniška dela loških umetnic in umetnikov.

Ponedeljek, 12. september 2022

Tomislav Brajnović: Nebo vzpostavlja red

Tomislav Brajnović je hrvaški sodobni konceptualni umetnik in profesor na reški akademiji umetnosti. V svojem več kot tridesetletnem opusu se ukvarja z večnimi temami ideologije, religije, vsakdanjega življenja, vloge umetnosti, umetnika, etike, človeštva.

Torek, 12. julij 2022

Barbara Kastelec: Nevidni sopotniki

V Galeriji Ivana Groharja se je s svojimi najnovejšimi slikarskimi deli predstavila vizualna umetnica Barbara Kastelec, članica Združenja umetnikov Škofja Loka. Na ogled je postavila enigmatične krožne podobe, preko katerih se vrača k vsebinam in tematikam na meji med umetnostjo in dokumentarnimi prikazi ekosistemov medsebojno povezujočih se zemeljskih organizmov.

Ponedeljek, 16. maj 2022

Peter Gaber: Svet, ki se rojeva

Peter Gaber se je v Galeriji Ivana Groharja predstavil z najnovejšim slikarskim ciklom Svet, ki se rojeva, ki je odziv na aktualna dogajanja na globalnem nivoju, v podobah pa se reflektira avtorjev odnos do družbenih in socioloških situacij ter globljih psiholoških stanj.

Sreda, 23. marec 2022

Zoran Smiljanić: S(trip)

Kranjski vizualni umetnik, stripar, ilustrator, karikaturist, scenarist in publicist Zoran Smiljanić se je v Galeriji Ivana Groharja predstavil z izborom originalnih risarskih pasic iz zaključenih stripovskih albumov.

Sreda, 12. januar 2022

DK: Trn

V Galeriji Ivana Groharja se je z izborom iz ikonične serije barvnih fotografij, ki nosi naslov Trn, predstavil uveljavljeni slovenski umetniški fotograf DK. 

Četrtek, 18. november 2021

Izložbe domišljije 2021

Na Izložbah domišljije v Galeriji Ivana Groharja smo na ogled in v nakup ponudili izdelke in spominke iz Muzejske trgovine, ki so jih navdihnile zbirke in razstave Loškega muzeja, ter umetniška dela loških umetnic in umetnikov.

Torek, 14. september 2021

Katja Bogataj: Zapredenost

Večmedijska umetnica Katja Bogataj, članica Združenja umetnikov Škofja Loka in predstavnica likovnih ustvarjalcev mlajše generacije, se je v Galeriji Ivana Groharja predstavila s konceptualnim projektom Zapredenost.

Sreda, 7. julij 2021

Simon Mlakar: To je naše vesolje

V Galeriji Ivana Groharja se je s svojo najnovejšo prostorsko instalacijo To je naše vesolje, konceptualno zasnovano za obstoječi galerijski prostor, predstavil vsestranski likovni ustvarjalec in član Združenja umetnikov Škofja Loka Simon Mlakar.

Četrtek, 20. maj 2021

Barbara Demšar: Obsijani s soncem

Barbara Demšar se je v Galeriji Ivana Groharja predstavila z novejšim ciklom slik Obsijani s soncem, ki je nastajal med letoma 2018 in 2020 in se navezuje na umetničino doživljanje narave in naravnih pojavov. 

Deli naprej