Arhiv razstav

Petek, 29. september 2023

Nika Oblak & Primož Novak: In zdaj nekaj popolnoma drugačnega 16

Na razstavi In zdaj nekaj popolnoma drugačnega 16 predstavljamo dela vizualnih umetnikov Nike Oblak in Primoža Novaka, ki sta na področju sodobne umetnosti kot dvojec aktivno navzoča že dvajset let. Njuna praksa vključuje video, fotografijo, instalacije, kinetične instalacije, prostorske intervencije in performans. Razstava v Galeriji Ivana Groharja ponuja izbor del iz obsežnega opusa, v katerem prepoznavamo neposredne implikacije na trenutno ekonomsko in družbeno realnost.

Sreda, 19. julij 2023

Herman Gvardjančič: Slovenae 22: Kras

V Galeriji Ivana Groharja se z novo serijo likovnih del predstavlja akademski slikar Herman Gvardjančič. Na ogled nam postavlja cikel risb z naslovom Slovenae 22: Kras, ki ga posveča uničujočim požarom na Krasu v letu 2022. Risbe v kombinacijah različnih tehnik (oglje, akril, pepel) nadaljujejo Gvardjančičev slikarski projekt Slovenae iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, vendar se tematsko povezujejo tudi s slikami, nastalimi ob požarih v Avstraliji pred leti.

Ponedeljek, 15. maj 2023

Erik Mavrič: Izgubljeni dnevi

V Galeriji Ivana Groharja se z dvema risarskima sklopoma predstavlja Erik Mavrič. Na ogled postavlja osem likovnih del, narisanih med 2021 in 2023, od katerih jih je pol že prikazal na razstavi z naslovom Dolgo črno poletje v lapidariju Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki. Preostala štiri (vsebinsko sorodna razstavljenemu sklopu v lapidariju) pa publiki prvič predstavlja prav v Škofji Loki.

Torek, 14. marec 2023

Nataša Šušteršič Plotajs: Krog ali Kako zveni plosk ene roke

V Galeriji Ivana Groharja je svoja dela razstavila oblikovalka vizualnih komunikacij Nataša Šušteršič Plotajs. Razstava Krog ali Kako zveni plosk ene roke je gledalcu ponudila izbor avtoričinih najpomembnejših oblikovalskih projektov in akcij s področij kompleksnih vizualnih komunikacij, ilustracij, keramike, celostnih podob in plakatov.

Četrtek, 12. januar 2023

Goran Tomčić: Pompom mreže Škofja Loka

Razstava Pompom mreže Škofja Loka, prostorska instalacija v Berlinu živečega hrvaškega umetnika Goran Tomčića, je bila prva celovita razstavna predstavitev dolgoročnega (procesualnega) participativnega projekta z naslovom Pompom mreže, v okviru katerega umetnik od leta 2015 v sodelovanju s publiko vzpostavlja trenutne situacije in prostorske instalacije po celem svetu, do sedaj v Splitu, Novigradu, Hvaru, Benetkah, Berlinu, Potsdamu, Lizboni, Cape Coastu, Elmini in New Yorku.

Četrtek, 1. december 2022

Izložbe domišljije 2022

Na Izložbah domišljije v Galeriji Ivana Groharja smo na ogled in v nakup ponudili izdelke in spominke iz muzejske trgovine, ki so jih navdihnile zbirke in razstave Loškega muzeja, ter umetniška dela loških umetnic in umetnikov.

Ponedeljek, 12. september 2022

Tomislav Brajnović: Nebo vzpostavlja red

Tomislav Brajnović je hrvaški sodobni konceptualni umetnik in profesor na reški akademiji umetnosti. V svojem več kot tridesetletnem opusu se ukvarja z večnimi temami ideologije, religije, vsakdanjega življenja, vloge umetnosti, umetnika, etike, človeštva.

Torek, 12. julij 2022

Barbara Kastelec: Nevidni sopotniki

V Galeriji Ivana Groharja se je s svojimi najnovejšimi slikarskimi deli predstavila vizualna umetnica Barbara Kastelec, članica Združenja umetnikov Škofja Loka. Na ogled je postavila enigmatične krožne podobe, preko katerih se vrača k vsebinam in tematikam na meji med umetnostjo in dokumentarnimi prikazi ekosistemov medsebojno povezujočih se zemeljskih organizmov.

Ponedeljek, 16. maj 2022

Peter Gaber: Svet, ki se rojeva

Peter Gaber se je v Galeriji Ivana Groharja predstavil z najnovejšim slikarskim ciklom Svet, ki se rojeva, ki je odziv na aktualna dogajanja na globalnem nivoju, v podobah pa se reflektira avtorjev odnos do družbenih in socioloških situacij ter globljih psiholoških stanj.