Arhiv razstav

Sreda, 23. marec 2022

Zoran Smiljanić: S(trip)

Kranjski vizualni umetnik, stripar, ilustrator, karikaturist, scenarist in publicist Zoran Smiljanić se je v Galeriji Ivana Groharja predstavil z izborom originalnih risarskih pasic iz zaključenih stripovskih albumov.

Sreda, 12. januar 2022

DK: Trn

V Galeriji Ivana Groharja se je z izborom iz ikonične serije barvnih fotografij, ki nosi naslov Trn, predstavil uveljavljeni slovenski umetniški fotograf DK. 

Četrtek, 18. november 2021

Izložbe domišljije 2021

Na Izložbah domišljije v Galeriji Ivana Groharja smo na ogled in v nakup ponudili izdelke in spominke iz Muzejske trgovine, ki so jih navdihnile zbirke in razstave Loškega muzeja, ter umetniška dela loških umetnic in umetnikov.

Torek, 14. september 2021

Katja Bogataj: Zapredenost

Večmedijska umetnica Katja Bogataj, članica Združenja umetnikov Škofja Loka in predstavnica likovnih ustvarjalcev mlajše generacije, se je v Galeriji Ivana Groharja predstavila s konceptualnim projektom Zapredenost.

Sreda, 7. julij 2021

Simon Mlakar: To je naše vesolje

V Galeriji Ivana Groharja se je s svojo najnovejšo prostorsko instalacijo To je naše vesolje, konceptualno zasnovano za obstoječi galerijski prostor, predstavil vsestranski likovni ustvarjalec in član Združenja umetnikov Škofja Loka Simon Mlakar.

Četrtek, 20. maj 2021

Barbara Demšar: Obsijani s soncem

Barbara Demšar se je v Galeriji Ivana Groharja predstavila z novejšim ciklom slik Obsijani s soncem, ki je nastajal med letoma 2018 in 2020 in se navezuje na umetničino doživljanje narave in naravnih pojavov. 

Ponedeljek, 29. marec 2021

Andrej Štular: Trenutna razstava

V Galeriji Ivana Groharja smo predstavili več kot 40 del sodobnega kranjskega vizualnega umetnika Andreja Štularja, ki pri svojem ustvarjanju povezuje različne likovne tehnike in medije. Šlo je za izbor lutk, ilustracij, stripov, plakatov, slik in prostorskih inštalacij, nastalih v zadnjih desetih letih.

Sreda, 20. januar 2021

Maruša Štibelj: Kronično pozni

Maruša Štibelj se je v Galeriji Ivana Groharja predstavila s serijo Kronično pozni, sestavljeno iz petindvajsetih kolažev na platnih malega in srednjega formata, ki je nastala med letoma 2018 in 2020.

Petek, 23. oktober 2020

Izložbe domišljije 2020

V Galeriji Ivana Groharja so bili v okviru Izložb domišljije na ogled izbrani izdelki in spominki iz muzejske trgovine, ki so jih navdihnile zbirke in razstave Loškega muzeja, ter umetniška dela loških umetnikov.

Sreda, 16. september 2020

Aleš Gregorič: Vonj kože

Fotograf Aleš Gregorič je v Galeriji Ivana Groharja razstavil 13 fotografij v velikem formatu iz svojega še nedokončanega figuralnega cikla Vonj kože, ki nam odstirajo avtorjev običajno kratek in luciden pogled na telo v prostoru in času.

Deli naprej