Novice

Sreda, 31. marec 2021

Velikonočni žegen

Velikonočni žegen oz. tradicija blagoslavljanja velikonočnih jedi ima na Slovenskem že večstoletno tradicijo. Jedi velikonočnega žegna danes predstavljajo simbole Kristusovega trpljenja, svoje korenine pa imajo že v judovstvu in starih poganskih verovanjih.

Torek, 30. marec 2021

Poosebitve kreposti v kapeli Loškega gradu

V kupoli kapele Loškega gradu, ki jo je po naročilu uršulink leta 1915 poslikal ljubljanski slikar Anton Jebačin, so upodobljene tudi poosebitve sedmih krščanskih kreposti. Kakšne atribute imajo in kaj ti pomenijo?

Ponedeljek, 29. marec 2021

Trenutna razstava Andreja Štularja

V Galeriji Ivana Groharja bo od predvidoma 13. aprila 2021 na ogled Trenutna razstava sodobnega vizualnega umetnika Andreja Štularja, na kateri se predstavlja z izborom lutk, ilustracij, stripov, plakatov, slik in prostorskih inštalacij, nastalih v zadnjih desetih letih.

Ponedeljek, 29. marec 2021

Loški muzej se s 1. 4. zapira

V skladu z vladnimi ukrepi za zaustavitev javnega življenja bosta med 1. in 12. aprilom 2021 zaprta tudi Loški muzej in Galerija Ivana Groharja.

Nedelja, 28. marec 2021

Naša kuhna

Medinstitucionalni projekt

Loški muzej Škofja Loka, Muzeji radovljiške občine v sodelovanju s Posavskim muzejem Brežice in Gornjesavski muzej Jesenice v letu 2021, ko je Slovenija Evropska gastronomska regija, pripravljamo skupen projekt Naša kuhna.

Četrtek, 25. marec 2021

Krajine Martina Goričanca

Martin Goričanec je samorastniški likovnik, ki živi in ustvarja v Virmašah. Ukvarja se predvsem s slikanjem akvarelov na temo krajine, občasno pa se posveča tudi rezbarstvu.

Torek, 16. marec 2021

Škofjeloški pasijon na spletu

Ker je uprizoritev Škofjeloškega pasijona v letu 2021 zaradi epidemije koronavirusa odpovedana, s tem pa tudi načrtovano delo pri nadgradnji muzejske zbirke, smo se v Loškem muzeju lotili razširitve spletnih pasijonskih vsebin, ki podajajo celovit vpogled v to zanimivo problematiko.

Ponedeljek, 15. marec 2021

Že tretjič Naprej v preteklost

Skupnost muzejev Slovenije in Služba za premično dediščino in muzeje od 22. do 28. marca 2021 organizirata že tretjo spletno akcijo slovenskih muzejev in galerij Naprej v preteklost.