Novice

Torek, 9. julij 2019

Neverjetne gore - geolov

V skupnem projektu gorenjskih muzejev Neverjetne gore smo v sodelovanju s Slovenskim geocaching klubom pripravili tudi geolov. 

Geolovce zakladi z uganko pričakujejo v vseh šestih sodelujočih muzejih, od sredine junija dalje pa tudi na bližnjih hribih. Več o geolovu, kaj vse lahko doživite na geolovu po Neverjetnih gorah in o tem, kako sodelovati pa si lahko preberete TU

Torek, 9. julij 2019

Pričeli s projektom Erasmus plus - Evropske solidarnostne enote ARTiculate

V začetku julija se je na Zavodu O pričel izvajati projekt ARTiculate, ki poteka v okviru projektov Erasmus plus - Evropska solidarnostna enota. V projektu, ki ga vodi Zavod O, poleg Loškega muzeja kot gostiteljska organizacija sodeluje še Zavod Poljanska dolina, vsaka od organizacij pa bo eno leto v svoje delo vključevala eno od dveh prostovoljk, ki bosta preko dela v naših ustanovah spoznavali lokalno skupnost, našo kulturno dediščino in zgodovino ter pridobovali različne delovne izkušnje. 

Torek, 9. julij 2019

Muzejsko poletje v znamenju obletnic

Razstavni program Loškega muzeja v poletnem času je v znamenju letošnjih aktualnih obletnic, 80-letnice Loškega muzeja in 40-letnice Združenja umetnikov Škofja Loka. 

Torek, 11. junij 2019

Pestra sobota v Loškem muzeju

15. junij - Dnevi arheologije in Poletna muzejska noč

Vabljeni na prav posebno doživetje muzeja! V soboto, 15. junija, bodo v Loškem muzeju potekali Dnevi arheologije in Poletna muzejska noč. 

Četrtek, 6. junij 2019

Novo v muzejski trgovini

Strip Gora velikanov: loška pripovedka o nastanku gore Lubnik

Mitsko zgodbo o nastanku gore Lubnik lahko sedaj prebirate tudi v stripu, ki je izšel ob razstavi Lubnik – gora velikanov. Kdo je komu kradel ovce, kateri od bratov velikanov je močnejši in zakaj je Lubnik gol kot lobanja? Odgovore najdete v novem stripu umetnikov Leje Vučko in Damirja Grbanoviča Gora velikanov: loška pripovedka o nastanku gore Lubnik.

Četrtek, 6. junij 2019

Obisk beneškega bienala

Kustosinje Loškega muzeja so se udeležile strokovnega predogleda 58. beneškega bienala, ki je potekal med 8. in 10. majem in so se ga udeležili številni umetniki, kustosi, galeristi, teoretiki, kritiki, novinarji in drugi strokovnjaki z vsega sveta.