Novice

Torek, 18. februar 2020

Zakladna najdba keramičnega posodja na Mestnem trgu

Vsi prebivalci starega mestnega jedra Škofje Loke ne le poznajo, ampak tudi zahajajo v hišo na Mestnem trgu 9, malokdo pa ve, da je bil na dvorišču te hiše leta 1972 pri zaščitnih arheoloških raziskavah odkrit tudi zaklad keramičnega posodja.

Petek, 14. februar 2020

Sukanje niti modernih umetnikov

Dokumentarni film s prispevkom Loškega muzeja

V soboto, 15. februarja 2020, bo na sporedu 2. programa TV Slovenija dokumentarni film Sukanje niti modernih umetnikov, ki je nekaj navdiha črpal tudi na naši razstavi Vmesni prostor – refleksija čipke v sodobnih umetniških vizualnih praksah.

Ponedeljek, 10. februar 2020

Prešernov dan v Loškem muzeju

Tudi letos je bil Loški muzej Škofja Loka na slovenski kulturni praznik zelo dobro obiskan. Poleg muzeja in Galerije Ivana Groharja smo za obiskovalke in obiskovalce odprli še Škoparjevo hišo na grajskem vrtu in Galerijo Franceta Miheliča.

Petek, 31. januar 2020

Odpiralni čas februarja

Loški muzej bo februarja odprt od torka do nedelje med 10. in 17. uro, Galerija Ivana Groharja pa ob torkih, četrtkih in petkih med 10. in 14. uro, ob sredah med 10. in 17. uro, ob sobotah in nedeljah pa med 9. in 13. uro (razen 8. 2. med 10.00 in 17. uro).

Sreda, 29. januar 2020

Evropska mreža za praznovanje velikega tedna in velike noči

Srečanje združenja in udeležba na svetovnem sejmu turizma v Madridu

Kustos Loškega muzeja Jože Štukl se je v Madridu udeležil rednega letnega srečanja združenja Evropske mreže za praznovanje velikega tedna in velike noči ter Škofjeloški pasijon predstavljal na svetovnem sejmu turizma FITUR.

Sreda, 29. januar 2020

Aleksandra Kornhauser Frazer

Prispevek Loškega muzeja k dokumentarnemu filmu

Konec leta 2019 smo s prispevkom fotografskega gradiva sodelovali pri nastajanju dokumentarnega filma RTV Slovenija o življenju znamenite Ločanke, kemičarke in pedagoginje dr. Aleksandre Kornhauser Frazer.

Torek, 28. januar 2020

Kamniti ali Kapucinski most v Škofji Loki

Kamniti oziroma Kapucinski most se nahaja pri nekdanjih selških mestnih vratih. Velja za najstarejši ohranjeni most na Slovenskem, sodi pa tudi med starejše srednjeveške kamnite mostove v Evropi.