Novice

Petek, 10. april 2020

Slikar Gojmir Anton Kos

(1896–1970)    

Pred pol stoletja nas je zapustil Gojmir Anton Kos, eden najpomembnejših slovenskih likovnih umetnikov prejšnjega stoletja, čigar rod izhaja iz Selške doline.

Nedelja, 5. april 2020

Pisalna miza z dvorca na Visokem

V muzeju hranimo tabernakeljsko omaro, ki jo je dr. Ivan Tavčar uporabljal v dvorcu na Visokem v Poljanski dolini. Izdelana je bila v 18. stoletju, v času živahne pisalne kulture.

Petek, 3. april 2020

Cvetna nedelja

Cvetna nedelja je nedelja pred veliko nočjo, ko kristjani v cerkvah blagoslavljajo šopke pomladanskega zelenja. Na ta dan se spominjajo Kristusovega prihoda v Jeruzalem, ko ga je navdušeno pozdravljala množica ljudi in pred njim po tleh polagala palmove veje, ki simbolizirajo zmago vere nad mučeništvom.

Četrtek, 2. april 2020

Projekt Sožitje na grajskem vrtu

Vključevanje oseb z motnjami v duševnem razvoju v lokalno okolje

Sodoben in vključujoč muzej kot nosilec družbene zavesti mora biti obenem tudi njen sooblikovalec. Še posebej ključnega pomena za to je vključevanje in omogočanje dostopa do muzeja družbenim skupinam, ki so bile donedavnega marginalizirane. 

Ponedeljek, 30. marec 2020

Projekt Zaljubljeni v ustvarjalnost

Loški muzej se zaveda nujnosti vključevanja, aktivnega sodelovanja ter multidisciplinarnega in medinstitucionalnega povezovanja, zato sodeluje v projektu Zaljubljeni v ustvarjalnost.