Novice

Sreda, 29. april 2020

Vrata ponovno odpiramo 5. maja

Loški muzej Škofja Loka v skladu z dogovorom Skupnosti muzejev Slovenije in Mednarodnega muzejskega sveta ICOM Slovenija svoja vrata odpira v torek, 5. maja 2020, ob 10.00.

Sreda, 29. april 2020

Kmalu odpiramo vrata

Vlada je včeraj odločila, da lahko muzeji in galerije z današnjim dnem ponovno odpremo svoja vrata. Ker se moramo na to ustrezno pripraviti in poskrbeti za varnost zaposlenih in obiskovalcev, Loški muzej za zdaj ostaja zaprt.

Torek, 28. april 2020

Zajčki za vso Slovenijo

Tovarna klobukov Šešir je proizvajala tulce za izdelavo klobukov iz kunčje in zajčje dlake, ki jo je večinoma uvažala iz tujine, imela pa je tudi lastno kunčjo farmo.

Torek, 28. april 2020

Turistično društvo Škofja Loka

Turizem v Škofji Loki je bil že vse od svojih začetkov v drugi polovici 19. stoletja tesno povezan z rekreativnim športom. Naravne danosti mesta in njegove okolice so ponujale številne možnosti gibanja v naravi, in tega so se zavedali turistični delavci.

Torek, 28. april 2020

Loški vodovod

Vprašanje pitne vode v Škofji Loki je proti koncu 19. stoletja postajalo vedno bolj pereče. Predvsem ob močnejših deževnih nalivih je voda v vodnjakih postala motna in s tem nevarna za zdravje. 

Četrtek, 23. april 2020

Vse dejavnosti muzeja na enem mestu

Nov spletni zavihek Dejavnosti

Na spletno stran smo dodali nov zavihek Dejavnosti, ki na enem mestu ponuja pregled vseh naših raznolikih programov in dogodkov za najrazličnejše publike.

Četrtek, 23. april 2020

Muzejska križanka

Vabimo vas, da z reševanjem križanke preverite svoje poznavanje muzejskih vsebin, šolarji pa ponovite tudi šolsko snov!

Sreda, 22. april 2020

Jože Plečnik in Škofja Loka

Mojster Plečnik je svoj pečat zapustil tudi Škofji Loki. Njegovo najpomembnejše delo je oprema župnijske cerkve sv. Jakoba, v Selški dolini pa je postavil enega najbolj pretresljivih spomenikov žrtvam druge svetovne vojne.

Ponedeljek, 20. april 2020

Gojškle

Iz naše športne zbirke

Gojškle so nekoč uporabljali za hojo oziroma drsanje po snegu. Imele so podobno obliko kot drsalke in so bile običajno izdelane iz lesa.