Novice

Četrtek, 19. marec 2020

Zornica

Umetniški projekt

Umeniški projekt Zornica je nadgradnja interaktivnega in intermedijska projekta, ki ga je skupina ustvarjalk in ustvarjalcev izpeljala lani v cerkvi Marijinega oznanjenja v Crngrobu.

Ponedeljek, 16. marec 2020

Dva požara v Škofji Loki v 17. stoletju

V stalni zbirki Loškega muzeja hranimo oljno sliko iz leta 1698, ki Škofjo Loko prikazuje v vsem njenem sijaju. Toda če pogledamo natančneje, vidimo, da celoten spodnji del mesta uničujejo ognjeni zublji.

Četrtek, 12. marec 2020

Gregorjevo

12. marec

Po ljudskem izročilu se gregorjevo šteje za prvi pomladanski dan. Veljalo je, da je na sv. Gregorja dan že tako dolg, da obrtniki pri svojem delu ne potrebujejo več umetne svetlobe.

Torek, 10. marec 2020

Marčevski dogodki prestavljeni

Ukrepi za omejitev širjenja koronavirusa

Loški muzej se pridružuje prizadevanjem za omejitev širjenja koronavirusa, zato vse dogodke, načrtovane za marec, prestavljamo. Muzej ostaja tako za posameznike kot skupine odprt.

Četrtek, 27. februar 2020

Odpiralni čas marca

Loški muzej bo marca odprt od torka do nedelje med 10. in 17. uro, Galerija Ivana Groharja pa ob torkih, četrtkih in petkih med 10. in 14. uro, ob sredah med 10. in 17. uro, ob sobotah in nedeljah pa med 9. in 13. uro.

Četrtek, 27. februar 2020

Osmi marec

Mednarodni dan žensk

Dan žena je dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti žensk. Pobuda zanj je bila dana na drugi mednarodni konferenci socialističnih žensk v Københavnu leta 1910. Prvič, 19. marca 1911, so ga praznovali v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Danskem, na dan 8. marca pa ga praznujemo od leta 1917.

Četrtek, 20. februar 2020

Letni program 2020

Objavljamo letni program občasnih razstav v Galeriji na Gradu, Galeriji Ivana Groharja in Galeriji Franceta Miheliča ter dopolnitev stalnih razstav Loškega muzeja.

Torek, 18. februar 2020

Zakladna najdba keramičnega posodja na Mestnem trgu

Vsi prebivalci starega mestnega jedra Škofje Loke ne le poznajo, ampak tudi zahajajo v hišo na Mestnem trgu 9, malokdo pa ve, da je bil na dvorišču te hiše leta 1972 pri zaščitnih arheoloških raziskavah odkrit tudi zaklad keramičnega posodja.

Petek, 14. februar 2020

Sukanje niti modernih umetnikov

Dokumentarni film s prispevkom Loškega muzeja

V soboto, 15. februarja 2020, bo na sporedu 2. programa TV Slovenija dokumentarni film Sukanje niti modernih umetnikov, ki je nekaj navdiha črpal tudi na naši razstavi Vmesni prostor – refleksija čipke v sodobnih umetniških vizualnih praksah.

Ponedeljek, 10. februar 2020

Prešernov dan v Loškem muzeju

Tudi letos je bil Loški muzej Škofja Loka na slovenski kulturni praznik zelo dobro obiskan. Poleg muzeja in Galerije Ivana Groharja smo za obiskovalke in obiskovalce odprli še Škoparjevo hišo na grajskem vrtu in Galerijo Franceta Miheliča.