Novice

Torek, 29. oktober 2019

Novost na naši e-knjižni polici

Na naši e-knjižni polici zdaj lahko prelistate prvi vodnik po zbirkah Loškega muzeja, ki je bil izdan leta 1962. 

Knjižica je ponatis iz dela avtorja prof. Franceta Planine z naslovom Škofja Loka z bližnjo okolico.

Sreda, 23. oktober 2019

Ogled zbirk na dvorcu Visoko

Ogled zbirk na dvorcu Visoko bo zaradi gradbenih del možen le še do 17. 11. 2019, nato pa bodo muzejske zbirke nekaj časa zaprte. 

Zbirke si lahko ogledate še ta konec tedna, to je 26. in 27. oktobra, med 10. in 19. uro, oba dva dneva bo odprta tudi kavarna.

Sobota, 5. oktober 2019

Novo v spletnem Video arhivu!

Predavanje sestre Marte Triler: Nunske šole na Loškem gradu

V našem video arhivu si zdaj lahko ogledate predavanje Nunske šole na Loškem gradu sestre uršulinke Marte Triler, ki smo ga organizirali v sklopu Muzejskega tedna ob 80-letnici Loškega muzeja. 

Petek, 4. oktober 2019

Predstavitev publikacije Ribniško lončarstvo. Včeraj. Danes. Jutri?

Sodelovanja naših kustosov

V torek, 1. oktobra, je Mojca Šifrer Bulovec, kustosinja etnologinja v Loškem muzeju, v Rokodelskem centru Ribnica predstavila novo publikacijo Ribniško lončarstvo. Včeraj. Danes. Jutri?, ki je nastala v okviru istoimenskega projekta, ki je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Publikacijo sta predstavili avtorici Mojca Šifrer Bulovec in Tina Zajc Zver.

Torek, 1. oktober 2019

Odpiralni čas Loškega muzeja v oktobru

Loški muzej bo v oktobru odprt od torka do nedelje med 10. in 18. uro. 
Ob ponedeljkih bo muzej ZAPRT.

Galerija Ivana Groharja bo odprta ob torkih, četrtkih in petkih med 10. in 14. uro, ob sredah med 10. in 18. uro, ob sobotah in nedeljah pa med 9. in 13. uro. Ob ponedeljkih bo galerija ZAPRTA. 

Vabljeni na obisk!

Sreda, 18. september 2019

Dnevi evropske kulturne dediščine na Škofjeloškem

Namen Dnevov evropske kulturne dediščine (DEKD) je spodbuditi zanimanje javnosti za varstvo kulturne in naravne dediščine ter javnosti predstaviti idejo o skupni kulturni dediščini, o bogastvu in kulturni raznolikosti Evrope. V okviru Tedna kulturne dediščine (TDK) si prizadevamo z različnimi aktivnostmi spodbujati večjo vključenost vsebin s področja ohranjanja kulturne in naravne dediščine tudi v vzgojno-izobraževalne procese, v formalnem in neformalnem izobraževanju. 

Petek, 13. september 2019

Vabljeni v Kavarno na gradu!

V začetku avgusta je lokal na Loškem gradu dobil novega najemnika in se preimenoval v Kavarno na gradu. 

Kavarna je odprta vse dni v tednu, od nedelje do četrtka med 10. in 22. uro, ob petkih in sobotah pa od 10. do 24. ure. 

Torek, 10. september 2019

Predavanje o dr. Ivanu Tavčarju

V začetku septembra smo v Loškem muzeju Škofja Loka na povabilo Občine Gorenja vas - Poljane in Zavoda Poljanska dolina ob letošnji 100-letnici romana Visoška kronika pripravili večer s predavanjem o dr. Ivanu Tavčarju. Kustosinja za zgodovino, Biljana Ristić, je pripravila predavanje o življenju in delu Ivana Tavčarja in ob tem navedla nekaj zanimivih podatkov o tem, kako so Ivana Tavčarja dojemali njegovi sodobniki.