Novice

Četrtek, 24. september 2020

Smrekarjevi Turki v Loškem muzeju

Poleg Narodne galerije v Ljubljani je pri nas malo ustanov, ki bi v svojih zbirkah hranile dela Hinka Smrekarja, enega naših najpomembnejših risarjev vseh časov. Loški muzej Škofja Loka se lahko pohvali kar s štirimi njegovimi umetninami.

Sreda, 16. september 2020

60 let Rada Dagarina

Ob bližajočem se življenjskem jubileju Rada Dagarina, zaslužnega člana Združenja umetnikov Škofja Loka, predstavljamo njegovo dosedanje umetniško delo, ki v okvir slovenske likovne scene vnaša sproščenost in igrivo barvitost.

Ponedeljek, 14. september 2020

Novo v videoarhivu

Predstavitev publikacije Ribniško lončarstvo. Včeraj. Danes. Jutri?

V našem spletnem videoarhivu si lahko ogledate posnetek predstavitve publikacije Ribniško lončarstvo. Včeraj. Danes. Jutri?

Sreda, 9. september 2020

Oskar iz Brazilije

Za dobro voljo deklet, ki so obiskovala uršulinske šole, je v prostem času skrbela papiga z imenom Oskar. Dekletom in redovnicam je bila zaradi svoje vedre narave, zgovornosti in nagajivosti v veliko zabavo.

Ponedeljek, 7. september 2020

Vonj kože

Fotografska razstava Aleša Gregoriča

V Galeriji Ivana Groharja 16. septembra 2020 odpiramo fotografsko razstavo Aleša Gregoriča. Figuralni cikel Vonj kože sestavlja 12 fotografij v velikem formatu, ki nam odstirajo avtorjev pogled na telo v prostoru in času.