Novice

Sreda, 1. julij 2020

Odpiralni čas julija

Loški muzej bo julija odprt po poletnem odpiralnem času, tj. od torka do nedelje med 10. in 18. uro. Ob sobotah in nedeljah bo za obiskovalce odprta tudi Škoparjeva hiša na grajskem vrtu.

Ponedeljek, 29. junij 2020

Novo v Videoarhivu

Pogovor z Urbanom Magušarjem

V spletnem videoarhivu je na ogled zanimiv pogovor Katarine Sekirnik iz Rokodelskega centra DUO Škofja Loka z lončarjem in industrijskim oblikovalcem Urbanom Magušarjem, ki je nastal ob odprtju razstave Glina v prostoru in času

Ponedeljek, 22. junij 2020

Poletna muzejska noč v Loškem muzeju

V okviru Poletne muzejske noči je v letnem gledališču na grajskem vrtu nastopila glasbeno-pripovedovalska zasedba Bajaté in številčno publiko navdušila s predstavo Do konca svojih dni.

Petek, 19. junij 2020

Razgledi Škofje Loke

Spletna razstava evropskih prostovoljcev

Spletno razstavo je pripravila Marine Floret, prostovoljka iz Francije, ki je v okviru Evropske solidarnostne enote letos gostovala v Škofji Loki pri Zavodu O in opravljala prostovoljno delo v Loškem muzeju.

Četrtek, 18. junij 2020

Odprtje razstave Glina v prostoru in času

V sredo, 17. junija 2020, smo s prireditvijo na grajskem dvorišču odprli razstavni projekt Glina v prostoru in času, ki povezuje razstavi Katalog slovenskih glin ter Srednjeveška in novoveška keramika iz Škofje Loke.

Ponedeljek, 15. junij 2020

Sožitje na grajskem vrtu

Začetek izvajanja programa za večjo vključenost

Prejšnji teden so na grajskem vrtu začimbnic in dišavnic začeli delati varovanci Sožitja - društva za pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju Škofja Loka.