Novice

Četrtek, 18. junij 2020

Odprtje razstave Glina v prostoru in času

V sredo, 17. junija 2020, smo s prireditvijo na grajskem dvorišču odprli razstavni projekt Glina v prostoru in času, ki povezuje razstavi Katalog slovenskih glin ter Srednjeveška in novoveška keramika iz Škofje Loke.

Ponedeljek, 15. junij 2020

Sožitje na grajskem vrtu

Začetek izvajanja programa za večjo vključenost

Prejšnji teden so na grajskem vrtu začimbnic in dišavnic začeli delati varovanci Sožitja - društva za pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju Škofja Loka.

Torek, 9. junij 2020

Kaj vse je skrivala škofova soba?

Popisi premičnega inventarja na Loškem gradu iz 14. stoletja

Na Loškem gradu so v 14. stoletju nastali najstarejši ohranjeni popisi grajskih inventarjev z današnjega slovenskega območja. Med njimi je tudi popis škofove sobe, ki je vsebovala dragoceno bojno opremo po zadnji modi.

Ponedeljek, 1. junij 2020

Glina v prostoru in času

Nova razstava v Galeriji na gradu

Vabljeni na prireditev ob odprtju razstave Glina v prostoru in času, ki jo bomo začeli s pogovorom z lončarjem in industrijskim oblikovalcem Urbanom Magušarjem ter sklenili z nastopom etno-jazz skupine Fake Orchestra.

Ponedeljek, 1. junij 2020

Muzejska trgovina se predstavi

Na spletno stran smo uvrstili Muzejsko trgovino. Spletnih nakupov sicer ne omogoča, se pa lahko skozi zanimive zgodbe sprehodite čez ponudbo izdelkov, na svojstven način povezanih z zbirkami Loškega muzeja.

Ponedeljek, 1. junij 2020

Črna smrt

Epidemije in pandemije različnih bolezni so skozi zgodovino vplivale na človeštvo, razvoj medicine, zakonodajo in umetnost. Ena vidnejših bolezni, ki je globoko zarezala v tkivo človekovega življenja, je bila kuga, imenovana tudi črna smrt.

Ponedeljek, 1. junij 2020

Sproščanje zaščitnih ukrepov

Ob splošnem sproščanju zaščitnih ukrepov za zamejitev širjenja koronavirusa ukrepe ob obisku muzeja sprošča tudi Loški muzej Škofja Loka.

Petek, 29. maj 2020

Odpiralni čas junija

Loški muzej bo junija odprt od torka do nedelje od 10.00 do 18.00, Galerija Ivana Groharja pa od torka do petka od 10.00 do 14.00, ob sredah do 18.00, ob sobotah in nedeljah pa od 9.00 do 13.00.