Novice

Torek, 1. september 2020

Pasijonski almanah v Porabju

V časopisu Porabje, glasilu Slovencev na Madžarskem, je bila 13. avgusta 2020 objavljena ocena tretje številke Pasijonskega almanaha izpod peresa Marije Kozar.

Torek, 25. avgust 2020

Koširjev sveti Jurij

V Loškem muzeju hranimo več slik loškega slikarja Franceta Koširja, ki je slovenski likovni publiki dokaj nepoznan. Med njegovimi do zdaj znanimi deli izstopa slika svetega Jurija v boju z zmajem.

Ponedeljek, 24. avgust 2020

Naprej v preteklost

Med 17. in 23. avgustom smo sodelovali v vseslovenski akciji Skupnosti muzejev Slovenije Naprej v preteklost, s katero smo muzeji in galerije želeli pokazati, da smo tudi v negotovih okoliščinah, ki jih prinaša prihajajoča jesen, sposobni uspešno delovati tako v realnem kot virtualnem svetu.

Sreda, 12. avgust 2020

Simulakra Janeza Ferlana

Novi pridobitvi Loškega muzeja

Loški muzej bo za svojo stalno zbirko v kratkem pridobil dve umetniški deli člana Združenja umetnikov Škofja Loka Janeza Ferlana.

Ponedeljek, 3. avgust 2020

Vidim, vidim ...

Interaktivna igra za obisk muzeja

Spoznajte naše muzejske zbirke malo drugače, prek majhnih detajlov, ki vas bodo pripeljali do muzejskih predmetov in njihovih zgodb!

Ponedeljek, 3. avgust 2020

Naprej v preteklost

Od 17. do 23. avgusta 2020

Skupnost muzejev Slovenije med 17. in 23. avgustom 2020 pripravlja poseben teden, ko bomo muzeji in galerije nagovarjali svoje obiskovalke in obiskovalce ter jih skušali prepričati, da smo zanimivi in varni prostori učenja in zabave.

Ponedeljek, 3. avgust 2020

Julija in avgusta godujejo ...

Izbrani svetniki, ki so jim posvečene cerkve na Loškem

Kateri svetniki godujejo julija in avgusta, kako so običajno upodobljeni in čigavi zavetniki so? Katerim svetnikom so posvečene cerkve na Loškem?

Petek, 31. julij 2020

Odpiralni čas avgusta

Loški muzej bo avgusta odprt po poletnem odpiralnem času, tj. od torka do nedelje med 10. in 18. uro. Ob sobotah in nedeljah bo za obiskovalce odprta tudi Škoparjeva hiša na grajskem vrtu.