Novice

Četrtek, 15. oktober 2020

Oktobrski dogodki odpovedani

Obveščamo vas, da vse dogodke, napovedane za oktober, zaradi trenutne epidemiološke situacije odpovedujemo. Predavanje kustosa Jožeta Štukla o keramični dediščini na Loškem bo od srede, 21. 10., na ogled v videoarhivu.

Torek, 13. oktober 2020

Škofjeloško podzemlje

Hodnik pod cesto v Vincarje v bližini Selških mestnih vrat

Škofja Loka je polna zanimivosti in manj znanih skritih kotičkov, prav posebna loška znamenitost pa se nahaja v neposredni bližini Kapucinskega mostu. 

Ponedeljek, 12. oktober 2020

Polne roke znanja

Nov pedagoški program

V okviru projekta Zaljubljeni v ustvarjalnost smo pripravili nov pedagoški program Polne roke znanja, ki je hkrati tudi del celodnevnega doživljajskega programa Dan za škofjeloško rokodelstvo – od Loškega muzeja do Kreativnic.

Torek, 6. oktober 2020

Fantič slikarja Simona Ogrina

V Loškem muzeju hranimo portretno upodobitev mladega fanta, ki je delo danes skoraj neznanega, a v zgodovini domače likovne umetnosti pomembnega slovenskega slikarja Simona Ogrina.

Petek, 2. oktober 2020

Terensko delo kustosov

Projekt Foto Loka

Ekipa kustosov, ki pripravlja projekt Foto Loka, že od začetka leta obiskuje ateljeje še živečih fotografov, pregleduje fotografsko gradivo in se seznanja z njihovo ustvarjalno prakso, hkrati pa raziskuje arhive in obiskuje knjižnice.

Četrtek, 1. oktober 2020

Neverjetne gore

Projekt gorenjskih muzejev podaljšan v leto 2021

Z veseljem sporočamo, da se projekt Neverjetne gore nadaljuje v leto 2021! Vsi, ki bi radi prehodili Gorenjsko muzejsko-planinsko transverzalo, se lahko na pot podate vse do 30. septembra 2021.

Četrtek, 1. oktober 2020

Svetovni dan pošte

9. oktober

Zgodovino pošte je vidno zaznamoval tudi Lovrenc Košir, poštno-finančni reformator, ki je najvišji dvorni poštni upravi na Dunaju predstavil predlog plačevanja poštnine z gumirano pisemsko znamko.

Sreda, 30. september 2020

Pri Kajbet

Trgovina z mešanim blagom J. A. Kumer v Zmincu

Spomini Meri Bizovičar na trgovino z mešanim blagom, ki sta jo vodila njega starša Janez in Antonija Kumer.

Sreda, 30. september 2020

Odpiralni čas oktobra

Loški muzej bo oktobra odprt po poletnem odpiralnem času, tj. od torka do nedelje med 10. in 18. uro.