Spremljevalni program

Spremljevalni program <em>Foto: Janez Pelko</em>
Foto: Janez Pelko

Spremljevalni program za razstavo Foto Loka pripravljamo glede na trenutne epidemiološke razmere, zato bo v prvih mesecih razstave zlasti virtualen:

  • FOTOLOVKA: na Facebooku in Instagramu bomo objavljali različne škofjeloške motive, ki se pojavljajo na razstavljenih fotografijah, in vas izzvali, da jih prepoznate, poiščete, se ob njih fotografirate in jih delite z nami na družbenih omrežjih.
  • FOTOMINUTE: vsak član ekipe bo v nekajminutnem videu predstavil eno delo, razstavljajočega ali zgodbo s priprave razstave ipd.

V Muzejski dnevni sobi bomo predvajali videogradivo, ki dopolnjuje odprtje razstave, fotominute in kratke filme o Vlastju Simončiču.

Dogodke v fizičnem prostoru bomo napovedali, ko bodo razmere to omogočale (spremljajte naše napovedi in se prijavite na Novičnik). Predvidoma od pomladi naprej bomo izvedli naslednje:

  • 19. junija 2021: Drugi pogled: vodstvo po razstavi s kustosi in sodelujočima umetnikoma Mitom Gegičem in Sašem Kočevarjem
  • 4. septembra 2021: Janez Pelko: delavnica starih tehnik fotografije – camera obscura
  • 20. oktobra 2021: Predvajanje dokumentarnega filma Vsa življenja Toneta Mlakarja / The Charmed Life of Tone Mlakar (režiser: Marko Cvejić, Luksuz Production, Mandragora film, 2017). Pred predvajanjem filma se bosta o Mlakarjevem fotografiranju in življenju ob fotografijah pogovarjala Simon Mlakar, Tonetov sin in odličen poznavalec očetovega ustvarjanja, in Nina Misson.
  • 27. oktobra 2021: Pogovor kustosa Mihe Colnerja z Matejem Vozličem o življenju in delu Avgusta Bertholda

Deli naprej