Spremljevalni program

Spremljevalni program <em>Foto: Janez Pelko</em>
Foto: Janez Pelko

Spremljevalni program za razstavo Foto Loka pripravljamo glede na trenutne epidemiološke razmere, zato bo v prvih mesecih razstave zlasti virtualen:

 • FOTOLOVKA: na Facebooku in Instagramu bomo objavljali različne škofjeloške motive, ki se pojavljajo na razstavljenih fotografijah, in vas izzvali, da jih prepoznate, poiščete, se ob njih fotografirate in jih delite z nami na družbenih omrežjih.
 • FOTOMINUTE: vsak član ekipe bo v nekajminutnem videu predstavil eno delo, razstavljajočega ali zgodbo s priprave razstave ipd.

V Muzejski dnevni sobi bomo predvajali videogradivo, ki dopolnjuje odprtje razstave, fotominute in kratke filme o Vlastju Simončiču.

Dogodke v fizičnem prostoru bomo napovedali, ko bodo razmere to omogočale (spremljajte naše napovedi in se prijavite na Novičnik). Predvidoma od pomladi naprej bomo izvedli naslednje:

 • Serija vodstev Drugi pogled: vodstva kustosov s sodelujočimi fotografi, člani Foto kluba Anton Ažbe in umetniki, člani Združenja umetnikov Škofja Loka
   
 • Predvajanje dokumentarnega filma Vsa življenja Toneta Mlakarja / The Charmed Life of Tone Mlakar

  Režiser: Marko Cvejić
  Luksuz Production, Mandragora film, 2017

  Pred predvajanjem filma se bosta o Mlakarjevem fotografiranju in življenju ob fotografijah pogovarjala Simon Mlakar, Tonetov sin in odličen poznavalec očetovega ustvarjanja, in Nina Misson.
   
 • Pogovor z Matejem Vozličem o življenju in delu Avgusta Bertholda
  Pogovor bo vodil Miha Colner.
   
 • Delavnice starih tehnik fotografije: camera obscura, mokri kolodij in dagerotipija.

Deli naprej