Ohranjamo preteklost za prihodnost!

Zbornik ob 80-letnici Loškega muzeja Škofja Loka

Ohranjamo preteklost za prihodnost: Zbornik ob 80-letnici Loškega muzeja Škofja Loka. <em>Foto: Avtorji grafike na naslovnici: Tak Kolektiv; oblikovanje: Luka Kravanja.</em>
Ohranjamo preteklost za prihodnost: Zbornik ob 80-letnici Loškega muzeja Škofja Loka. Foto: Avtorji grafike na naslovnici: Tak Kolektiv; oblikovanje: Luka Kravanja.

Zbornik Ohranjamo preteklost za prihodnost malo drugače orisuje pot, dolgo 80 let. K razmišljanju o pretekli in nadaljnji poti Loškega muzeja smo pritegnili zunanje sodelavce in sodelavke: župana Občine Škofja Loka Tineta Radinjo, predsednika Muzejskega društva Škofja Loka Aleksandra Igličarja in profesorico Filozofske fakultete dr. Katjo Mahnič, ki je naš muzej umestila v kontekst slovenskih muzejev.

V nadaljevanju so kustosi, vsak na svojem področju, odkrivali običajno zastrte vpoglede v delovanje muzeja. Kako so se zbirke oblikovale (od prvih predmetov do današnjih postavitev), kako smo pridobivali predmete, kdo vse je (so)deloval v Loškem muzeju in katere so bile prelomnice, ki so narekovale razvoj našega muzeja v sodobno in živahno stičišče preteklosti in prihodnosti? Od prvega odprtja muzeja pa vse do danes se je zvrstilo precej dogodkov, razstav, anekdot v zakulisju, ki vam jih želimo predstaviti in tako razgrniti utrip našega dela.  

Zbornik sta uredili Marija Demšar in Biljana Ristić. Kupite ga lahko v naši muzejski trgovini v času odprtosti Loškega muzeja Škofja Loka.

Prenesi datoteke